Nutit dětem respirátory nemůžete, uznala hygiena. Škodí to zdraví! Důkazy, padlo také

27.05.2021 8:36

Zdravé fórum, občanská platforma pro obnovení normálního života, která spolupracuje s lékaři Martinem Balíkem, Jiřím Beranem či Hanou Zelenou, hlásí, že došlo k velkému průlomu, jelikož bylo veřejně uznáno, že školy nemohou vynucovat nošení ochranných pomůcek na krytí úst a nosu. Podle právníků Tomáše Nielsena a Ondřeje Svobody nelze nošení respirátorů vyžadovat ani v obchodech. Už proto, že dlouhodobé nošení respirátorů podle právníků škodí zdraví. Svůj názor opírají o závěry některých vědců.

Nutit dětem respirátory nemůžete, uznala hygiena. Škodí to zdraví! Důkazy, padlo také
Foto: Zdravé fórum
Popisek: Zdravé fórum - Občanská platforma pro obnovení normálního života

Ředitel Waldorfské základní a střední školy Semily Ivan Semecký se stavěl proti nošení roušek a respirátorů ve své škole. Rada města ho kvůli tomu v dubnu tohoto roku z funkce odvolala, jelikož se domnívá, že nařízení vlády se mají dodržovat. Krajská hygienická stanice v Liberci však uznala, že Semecký na škole nemůže nošení respirátorů a roušek vynutit. Posle Zdravého fóra je to sice jen malé vítězství, ale je to vítězství.

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí

„Soudní řízení v těchto pracovněprávních věcech se teprve rozbíhají. Již nyní ale došlo k prvnímu průlomu, když krajská hygienická stanice vypustila ze svého protokolu o kontrole obvinění z toho, že by škola či pan ředitel pochybili proto, že umožnili školákům, kteří odmítli nosit respirátor či roušku, prezenční výuku. Tento zdánlivě formální krok může mít mnoho zcela zásadních důsledků. V první řadě potvrzuje právní názor, že ani škola, ani její zaměstnanci a ani žádná jiná podobná osoba, nejsou oprávněni vynucovat povinnosti vyplývající z mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví,“ poznamenali k tomu právníci JUDr. Tomáš Nielsen a Mgr. Ondřej Svoboda, členové platformy.

Podle těchto právníků je nepřijatelné, aby povinnost nosit respirátor vynucovali na svých zákaznících také provozovatelé obchodů a služeb. 

Je to nepřijatelné i proto, že dlouhodobé nošení respirátorů z jejich pohledu škodí zdraví. Vychází přitom z odborných studií.

Analýza výslovně uvádí: „Náš přehled literatury ukazuje, že u zdravých i nemocných lidí může dojít k syndromu vyčerpání vyvolaného maskou (MIES) s typickými změnami a příznaky, které jsou často pozorovány ve vzájemné kombinaci, jako je ... zvýšení oxidu uhličitého v krvi, snížení saturace krve kyslíkem, zvýšení srdeční frekvence, zvýšení krevního tlaku, snížení kardiopulmonální kapacity, dušnost a potíže s dýcháním, bolesti hlavy, závratě, snížená schopnost soustředit se, kožní léze a podráždění, celková vnímaná únava a vyčerpání.“ Studie pak zejména upozorňuje na zvýšená rizika pro děti, a to s ohledem na možné nežádoucí účinky dlouhodobého používání ochranných prostředků. Současně poukazuje na to, že z dostupné literatury lze vyčíst spíše vyšší úroveň rizik nošení respirátorů než v minulosti, naopak u rizik samotného onemocnění covid-19 je trend vyplývající z vědeckého zkoumání zcela opačný: „Kromě toho nedávné studie týkající se SARS-CoV-2 ukazují významně nižší infekčnost i významně nižší úmrtnost, než se dříve předpokládalo...“

Další informace naleznete zde

Právníci upozorňují, že před dlouhodobým nošením roušek varuje i Světová zdravotnická organizace, a to u dětí do 12 let.

Pokud se vezmou v potaz tyto vědecké studie a rozhodnutí Krajské hygienické stanice v Liberci, tak lze podle právníků říci, že ředitelé škol, kteří striktně trvají na dodržování pokynů vlády, mohou teoreticky jednat v rozporu se zákonem o ochraně veřejného zdraví.

To může podle Tomáše Nielsena a Ondřeje Svobody vést k budoucí rozsáhlé vlně žalob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…