O Bártově kauze nic nevíme, ale doufáme v nezávislé prošetření, píše Okamura

01.11.2013 11:09

Šéfa Věcí veřejných Víta Bártu spolu s vedoucím analytického odboru protikorupční policie Janem Petržílkem zadržela policie. Okolnosti jsou zatím nejasné. Šéf hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura zaslal vyjádření, ve kterém pouze říká, že kauzu nemůže z nedostatku informací komentovat, ačkoli byl Bárta jedním z kandidátů Úsvitu v předčasných volbách.

O Bártově kauze nic nevíme, ale doufáme v nezávislé prošetření, píše Okamura
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura reagoval i na dotazy z publika

"V kauze pana Bárty můžu sdělit za sebe i Úsvit pouze to, že vůbec netušíme, o co se jedná, takže nemůžeme kauzu nijak komentovat. Vít Bárta byl jedním z mnoha kandidátů mnoha stran na naší kandidátce a jak jsem opakovaně říkal již před volbami, nebyl ani není člen Úsvitu přímé demokracie Tomia Okamury," napsal senátor ve vyjádření, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

Závěrem Okamura přidal přání, aby justice a další orgány byly maximálně nezávislé a nekonaly na ničí objednávku.

Spolu s šéfem Věcí veřejných a bývalým ministrem dopravy Vítem Bártou byl zadržen i vedoucí odboru analytiky a informatiky protikorupční policie Jan Petržílek. Případ, který vyšetřuje inspekce bezpečnostních sborů a je na něj uvalené informační embargo, prý souvisí s vynášením informací z policie.

reklama

autor: adr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…