O Kajínka se zajímá policie. Za „zbraň“ na koncertu

28.10.2022 7:05 | Ze sítí

Omilostněného vraha Jiřího Kajínka prověřuje policie, při sobotním křtu nové desky skupiny Ortel dorazil jako kmotr desky na pódium se samopalem. Svůj nápad omlouvá tím, že se nejednalo o pravou zbraň, nýbrž o atrapu.

O Kajínka se zajímá policie. Za „zbraň“ na koncertu
Foto: Repro FCB
Popisek: Jiří Kajínek na koncertě skupiny Ortel

Samotné spojení Kajínka a skupiny Ortel vyvolalo velký rozruch, ještě větší ale vzbudilo to, jakým způsobem se Kajínek rozhodl album v plzeňském kulturním domě Šeříkovka pokřtít. V jedné ruce přinesl šampaňské a v druhé samopal. „Vidíte proprietu, kterou nesu Tomášovi. Protože album Zteč si zaslouží případnou zbraň. Všimněte si bodáku,“ upozorňoval Kajínek na ostrý bodák na konci střelné zbraně.

Na kritické reakce, které videozáznam šířící se po internetu vyvolaly, Kajínek reaguje s nepochopením. „Tolik nenávisti a podivných reakcí mě rozesmálo,“ vyjádřil se Kajínek ve videu na svém instagramovém profilu.

Na dotaz iDNES.cz Kajínek řekl, že nešlo o pravou zbraň, ale o atrapu. „Byli jsme domluvení, že když se CD jmenuje Zteč, tak tam bude zbraň s bodákem... Přijel jsem do kulturáku, tam bylo připravené CD, šampaňské a zbraň. Atrapa, na ní bodák,“ popsal Kajínek.

Plzeňská policie se nyní zabývá tím, zda byla zbraň pravá, či šlo skutečně o atrapu, sdělila její mluvčí Dagmar Brožová. Kajínka podle jejích slov policie ale zatím nekontaktovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…