O černých fondech ve VV nic nevím, tvrdí Radek John

07.02.2013 13:12

Předseda Věcí veřejných Radek John neví nic o tom, že by strana měla mimorozpočtové fondy, z nichž by v minulosti vyplácela v hotovosti své spolupracovníky. Na údajnou existenci nejasných fondů upozornila televize Nova, podle níž z nich bylo vyplaceno celkem 41,5 milionu korun. Podle Víta Bárty, který chce Johna ve funkci vystřídat, jde o nesmyslnou diskreditaci.

O černých fondech ve VV nic nevím, tvrdí Radek John
Foto: tan
Popisek: Radek John v Partii na televizi Prima

"Absolutně nemám žádné povědomí o tom, že by něco takového existovalo," řekl dnes ČTK John. Nova se odvolává na dokumenty, které získala a které obsahují výpisy plateb různým zaměstnancům i politikům VV v letech 2010 a 2011. "Napřed musíme zjistit, co je to za papír, může být zcela falešný," poznamenal John.

Peníze dostávali podle televize například bývalí čelní zástupci VV, nyní nezařazení poslanci Kristýna Kočí a Jaroslav Škárka. Kočí prý dostala přes 182.000 korun a Škárka skoro 230.000 korun. Výplaty potvrdil Nově i další člen VV, nyní poslanec LIDEM Viktor Paggio, jenž údajně obdržel asi 256.000 korun. "Potom, co jsem zjistil, jací jsou zmetkové mezi přeběhlíky, nemůžu vyloučit ani to, že jedí děti," komentoval to John.

Bárta označil televizní reportáž na své webu za dokonalou manipulaci. Poznamenal, že 40 milionů korun si na odměnách nerozdělí ani manažeři Českých drah a reportáž dokumentuje údajné výdaje "ani ne za pár tisíc korun". Škárka a Bárta se kvůli "obálkové aféře" ve VV zodpovídali před soudem, v lednu byli nepravomocně zproštěni viny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…