O jehovistech Kovanda při výslechu nemluvil

06.07.2013 6:27

Během výslechu bývalého šéfa vojenského zpravodajství Milana Kovandy se vůbec nemluvilo o jehovistech v souvislosti s manželkou premiéra Petra Nečase (ODS). Serveru lidovky.cz to potvrdil jeho právník Jiří Matzner.

O jehovistech Kovanda při výslechu nemluvil
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Zadržená Jana Nagyová putuje do vazební věznice

Kovanda prý prověřoval nebezpečí, které mělo hrozit premiérovi a jeho blízkému okolí. Rozhodl se tak na základě informací od Jany Nagyové.

Kovanda prověřoval možné nebezpečí pro premiéra

„Ano, paní Nagyová za ním přišla s informací, že je tu nebezpečí pro pana premiéra, které by se mohlo týkat jeho nejbližších, jeho rodiny. On neváhal a tuto informaci prověřil,“ vysvětlil právník.

Vyloučil ovšem, že by se při výslechu mluvilo o jehovistech. „Forma nebezpečí spočívala v tom, že by paní Nečasová mohla být ovlivňována lidmi, jejichž názory či motivy by mohly potenciálně ohrožovat i přímo premiéra, potažmo Českou republiku. Že to měli být jehovisté, jsem si přečetl v médiích,“ podivil se Matzner.

Kovanda uznal chybu. Měl se zeptat nejdřív ministra

Potvrdil také, že je jeho klient stíhán i pro sledování řidiče úřadu vlády Jiřího Pertla a Aleny Hegrové, správkyně Hrzánského paláce. Někdejší šéf vojenského zpravodajství uznává, že udělal chybu, když nepožádal ministra obrany o souhlas se sledováním. Považuje to za osobní selhání.

„On co věděl, to uvedl, a nedělal to proto, že by očekával nižší trest,“ dodal advokát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…