O post šéfa pražského dopravního podniku má zájem 51 kandidátů

02.10.2012 12:43

Do výběrového řízení na post generálního ředitele pražského dopravního podniku se přihlásilo 51 zájemců. Na dotaz ČTK to dnes řekla Jana Velčická z tiskového oddělení podniku. Jména kandidátů podnik nezveřejnil. Dopravní podnik hlavního města Prahy, který je největší městskou firmou, je v současnosti bez generálního ředitele. Konkurz byl vyhlášen před dvěma týdny. Řízením je pověřena bývalá ekonomická šéfka Magdalena Češková.

O post šéfa pražského dopravního podniku má zájem 51 kandidátů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Kandidáti na generálního ředitele musí mít kromě vysokoškolského diplomu a znalostí světových jazyků mimo jiné také pětileté zkušenosti ve vrcholovém managementu velké společnosti. Dalšími požadavky jsou výborné manažerské a vyjednávací schopnosti a strategické a analytické myšlení.

Bývalý ředitel Vladimír Lich byl v srpnu odvolán na doporučení politiků v dozorčí radě podniku krátce poté, co inicioval podání trestních oznámení kvůli údajně nevýhodným kontraktům dopravního podniku. Dozorčí rada odvolání zdůvodňovala manažerskými pochybeními ohledně vypisování veřejných zakázek, Lich, který byl do čela podniku jmenován na začátku roku bez výběrového řízení, ale výtky odmítl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…