O těch se mluvit nesmí, sdělil Zelenskyj. A poděkoval

24.04.2023 7:15 | Ze sítí

Volodymyr Zelenskyj, ukrajinský prezident, apeloval na své spoluobčany, aby nezapomínali na to, co pro svou zemi dělají vojáci. A zdaleka nejen ukrajinští vojáci. Promluvil i o lidech, o nichž se většinou mluvit nesmí a podle Zelenského je dobře, že se o nich běžně mluvit nesmí.

O těch se mluvit nesmí, sdělil Zelenskyj. A poděkoval
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj apeloval na všechny Ukrajince, aby nezapomínali na to, jaké hrdinství předvádějí ukrajinští vojáci na frontě, aby mohli miliony Ukrajinců žít v zázemí co nejvíc v klidu.

„Je důležité si uvědomit, že v každém našem městě, v každé vesnici, všude tam, kde je nyní větší či menší klid. Všude tam, kde byl dnes jen klidný jarní slunečný den... Každý den takového klidu v týlových oblastech získávají naši bojovníci v krutých bojích na frontě. V každodenních bojích! Prosím, respektujte to! A vždy pomáhejte našim vojákům, když je to potřeba, vždy podporujte stát a obranu, jak je to jen možné,“ pravil Zelenskyj.

Vedle toho žádal Ukrajince, aby nezapomínali na práci ukrajinských záchranářů a dobrovolníků, kteří nasazují všechny své síly ve válce a teroru, který Rusko proti Ukrajině rozpoutalo. Totéž platí také o hasičích. A do třetice považuje Zelenskyj za zásadní práci všech psychologů.

Poté se obrátil na Ukrajince, kteří odešli ze své rodné země kvůli ruské agresi.

„Od 90. let se každoročně 23. dubna slaví Světový den knihy a autorských práv. Nyní, kdy jsou miliony našich lidí v různých zemích, kdy ukrajinské děti žijí a studují v jiných jazykových a kulturních prostředích, se mi zdá, že je obzvlášť důležité, aby prostřednictvím ukrajinské knihy ukrajinské vidění světa sjednocovalo naše lidi, udržovalo spojení s domovem,“ zaznělo od ukrajinského prezidenta, který poděkoval všem lidem, kteří pomáhají šířit ukrajinskou literaturu po světě.

Nakonec poděkoval i všem těm, kteří Ukrajině ze všech sil pomáhají, ale o jejichž práci se nesmí mluvit veřejně.

„Pokračujeme v přípravě několika důležitých mezinárodních akcí, které mohou našemu státu dodat více síly a našim vojákům více zbraní. Téměř každý den probíhá relevantní komunikace s partnery, relevantní úkoly pro naši diplomacii. Diskuse, rozhovory, setkání. A já děkuji všem, kteří se na těchto přípravných pracích podílejí. V naprosté většině případů je tato práce pro širokou veřejnost neviditelná. A je to tak správně. Tak to totiž funguje. Výsledek je založen na přípravě. Děkuji všem, kteří připravují výsledky pro Ukrajinu! Úřadu, vládě, našim diplomatickým misím – děkuji všem, kteří se na tom podílejí! Na našem vítězství v této válce se budou podílet všichni, kdo se o něj zasloužili. Všichni, kdo bojovali a pracovali pro vítězství. Sláva každému ukrajinskému hrdinovi! Sláva našemu krásnému lidu! Sláva Ukrajině!“ uzavřel Zelenskyj.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

sfetovanej pokrytec, který nechal spálit knihy ruských autorů mele o tomto?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepadr , 24.04.2023 9:06:16
„Od 90. let se každoročně 23. dubna slaví Světový den knihy a autorských práv... Ten mele o právech TEN?

|  8 |  0

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…