O tohle jí jde. Bradáčová nadávala na internet a přišla odezva

04.01.2022 10:24 | Ze sítí

Ze strany státních zástupců již poněkolikáté zaznělo, že si posvítí na lidi, kteří na internetu šíří lži a nenávist. Tentokrát toto ujištění padlo ze strany pražské vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové. Jeden z novinářů na slova Bradáčové rychle zareagoval a konstatoval, že Bradáčové se asi nelíbí, když někdo oprávněně kritizuje špatně odvedenou práci.

O tohle jí jde. Bradáčová nadávala na internet a přišla odezva
Foto: Repro ČT24
Popisek: Vrchní státní zástupkyně v Praze, Lenka Bradáčová

Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová v rozhovoru pro server Seznam Zprávy konstatovala, že státní zástupci si letos posvítí na šíření lží a nenávisti na internetu. Zdá se jí totiž, že dnes si může hrát na novináře kde kdo a psát si kupříkladu na sociální sítě co chce, aniž by se přitom řídil standardy profesionálních novinářů, kteří informace, jež se chystají zveřejnit, musí ověřovat a musí ctít další redakční pravidla.

„Dříve veřejné sdělovací prostředky v rámci takzvané odpovědné žurnalistiky, redakční politiky, z veřejného prostoru v dobrém odfiltrovaly hlouposti, fake news. Dnes může být de facto každý novinářem amatérem, který sděluje celou řadu informací, neověřených, nepravdivých. A je zvláštní, kolik lidí je ochotných těmto novinářům amatérům naslouchat a sdílet jejich názory s dalšími lidmi. Od lékaře amatéra by nikdo operovat nechtěl,“ upozornila Bradáčová.

Publicista Jan Hrbáček z Ekonomického deníku si v reakci na slova Bradáčové položil otázku, zda se vrchní státní zástupkyně vlastně nesnaží říct, že jí vadí oprávněná kritika práce některých státních zástupců.  

„Dnes může být de facto každý novinářem amatérem, který sděluje řadu informací, neověřených, nepravdivých. A je zvláštní, kolik lidí je ochotných těmto novinářům amatérům naslouchat a sdílet jejich názory s dalšími lidmi,“ zopakoval slova vrchní státní zástupkyně investigativní reportér.

„Aneb, když někomu vadí oprávněná kritika mizerné práce. Uhodnete autora?“ zeptal se následně, aniž by přímo zmínil jméno Lenky Bradáčové.

Jan Hrbáček promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…