ODS a SPD budou volit nové šéfy. Už nyní je jasno

13.04.2024 7:30 | Monitoring

V sobotu se uskuteční 31. kongres vládní strany ODS v Ostravě. Potvrdit by měl stávající vedení i Petra Fialu ve funkci předsedy. Celostátní konference dnes také čeká v Praze opoziční parlamentní hnutí SPD, které si bude volit nové vedení, funkci předsedy zde bude obhajovat Tomio Okamura. Na konferenci zazní zdravice exprezidentů Miloše Zemana a Václava Klause.

ODS a SPD budou volit nové šéfy. Už nyní je jasno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Premiér Petr Fiala, který je v čele ODS již deset let, bude dnes dopoledne na volebním kongresu v hotelu Clarion obhajovat stranický mandát již popáté. Protikandidáta nemá, stejně jako první místopředseda a ministr financí Zbyněk Stanjura. 

Ani na dalších místech předsednictva se neočekávají velké změny. Na 539 delegátů bude vybírat prvního místopředsedu a čtyři řadové místopředsedy. Tato dvoudenní akce je vnímaná jako začátek na cestě k sněmovním volbám v příštím roce.

Nové vedení bude vybírat dnes dopoledne v Praze také opoziční hnutí SPD. Funkci předsedy bude obhajovat lídr a zakladatel hnutí Tomio Okamura. Do předsednictva budou podle něj pak kandidovat i další jeho současní členové včetně místopředsedy Radima Fialy.

V úvodu programu zazní zdravice dvou bývalých prezidentů Miloše Zemana a Václava Klause. Do Prahy by mělo dorazit 250 delegátů a delegátek a vystoupí i kandidáti do evropských voleb.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bude to sice napínavé, ale věřím, že vyhraje Pjotr Bandera., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusespartyza8 , 13.04.2024 11:12:47

|  6 |  0

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …