ODS i ČSSD nasadily do kampaní tváře, které ve volbách nekandidují

08.09.2012 20:52

ČSSD již dříve nasadila na plakáty k podzimní volbám Jiřího Dienstbiera. Na billboardech ODS se nyní objevil také Bohuslav Svoboda. Ani ten však do krajských voleb nekandiduje.

ODS i ČSSD nasadily do kampaní tváře, které ve volbách nekandidují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

V Liberci reprezentuje ODS pražský primátor Bohuslav Svoboda. Dalšími tvářemi jejich billboardů je i předseda strany Petr Nečas, místopředsedkyně Miroslava Němcová a prezidentský kandidát Přemysl Sobotka. Ten jediný nepůsobí „nepatřičně“, neboť ODS v Libereckém kraji už několik let vede.

Znamená to tedy, že v tomto kraji nemají občanští demokraté co nabídnout? "Ne, tak to není," odmítá toto tvrzení Sobotka. "Byly vybrány čtyři osoby, které budou součástí celostátní kampaně a prezentovat její hesla, aniž kandidují," vysvětluje. Podle jeho slov budou vybrané stranické osobnosti ukazovat těmito poutači podporu krajským kolegům.

Například Svoboda je prý brán jako „pozitivní fenomén“, a to tím, jak se mu podařilo odblokovat situaci v metropoli či se zbavil zájmových skupin. V další fázi kampaně už budou billboardy s regionálními politiky, kterých se volby týkají.

Podobně je na tom ale i ČSSD. Ta již dříve nasadila plakáty s Jiřím Dienstbierem, který je taktéž Pražan. Ten alespoň částečně zasáhl do dění na severu Čech, a to když se snažil uhájit "zimního primátora“ Jana Korytáře. Souběh kampaně Dienstbiera a krajů je podle volebního manažera Jana Hamáčka jen náhoda. "Že jsou vedle sebe, je tím, že se objednávali ve stejný čas. Záměr to nebyl," řekl serveru.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…