ODS má věrnější voliče, proto nám ubývají, myslí si hejtman Zlínského kraje

28.08.2012 17:58

Hosty Speciálu Martina Veselovského na Radiožurnálu ve Zlínském kraji, byli Stanislav Mišák, současný hejtman (ČSSD), Libor Lukáš, současný náměstek hejtmana (ODS), Jiří Čunek (KDU-ČSL), Petr Gazdík (TOP 09 a Starostové) a Ivan Mařák (KSČM). Diskutovali o tom, co obyvatele tohoto kraje trápí a proč by je lidé měli volit.

ODS má věrnější voliče, proto nám ubývají, myslí si hejtman Zlínského kraje
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman zlínského kraje Stanislav Mišák a ředitel Lesní železnice Tomáš Hegar

„ODS má skalnější a věrné voliče, my máme voliče, kteří více fluktuují,“ vysvětlil Mišák, proč v kraji ČSSD ztratila za čtyři roky 14 procent voličů. Momentálně je problémem výstavba průmyslové zóny Holešov na místě, kde je zdroj pitné vody. „Rada a vedení kraje ten projekt příliš důkladně neprověřily,“ prohlásil Gazdík.

Senátor a hejtman? Žádný problém

Po volbách je podle lídra TOP 09 nutné o průmyslové zóně znovu a lépe jednat i s odborníky. Vedení města pravděpodobně nebude moci požadovat peníze ani po odborníkovi, který stavbu doporučil. „To přece není žádné řešení,“ myslí si Čunek s tím, že k tomu, aby průmyslová zóna mohla fungovat, to je ještě velmi dlouhá cesta. „Za branami nikdo nestojí, ten projekt byl od začátku naprosto chybný,“ dodal.

„Z velké části ta zóna bude naplněna, to vám říkám. Možná bude dokonce naplněna úplně,“ rozčiloval se současný hejtman a prohlásil, že věčné zpochybňování rozvoji jen ubližuje.

Řeč přišla také na slučování funkcí. „Kdybych byl poslancem, tak bych to neriskoval. Senát má úplně jiný rytmus, tam se to stihnout určitě dá,“ uvedl Čunek. Všichni zúčastnění mají za to, že zvládání více funkcí je o schopnosti organizace práce a o týmu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…