ODS na jižní Moravě chce konkurenci na polovině tratí

05.03.2012 20:02

Zpřístupnění železničních tratí konkurenci v Jihomoravském kraji musí proběhnout co nejrychleji a v plném rozsahu. Jihomoravská ODS v pondělním prohlášení otevření soutěže na železnici jednoznačně podporuje. Připomínky k plánovanému tendru prý ovšem dlouhodobě naráží na odpor sociálních demokratů.

ODS na jižní Moravě chce konkurenci na polovině tratí
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

"Návrh současného vedení kraje na zpřístupnění 18 procent tratí vnímám jako výsměch a pouhou deklaratorní snahu zalíbit se. Otevření železnic musí proběhnout v plné míře a v co nejkratší době. Obava z problémů s výběrovým řízením je pouhou zástěrkou pro neochotu ČSSD vytvořit plně konkurenční prostředí,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz kandidát ODS na hejtmana Jiří Crha.

Smlouva s Českými drahami podle Crhy dovoluje vstup konkurence až 55 procent tratí v kraji. “Nevidím jediný důvod, proč by nemohlo být využito maxima, které smlouva s ČD umožňuje. Obzvláště v případě, kdy zbývajících 45 procent tratí může být dle smlouvy zpřístupněno až po roce 2019,“ doplňuje Crha.

Hejtmanův náměstek a volební lídr KDU-ČSL Stanislav Juránek dnes na dotaz ČTK Crhovy výtky odmítl. Podle něj to byla právě ODS, která jako koaliční partner ČSSD na počátku tohoto volebního období připustila prodloužení dnešní smlouvy s ČD. Neakceptoval ani kritiku 18 procent. Podle něj může kraj až do 55 procent zvyšovat konkurenci na trati každý další rok - tedy v letech 2017, 2018 a dalších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…