ODS podá ústavní stížnost proti obvinění Nečase

25.03.2014 12:06

Občanští demokraté dnes podají ústavní stížnost proti obvinění expremiéra a jejich bývalého předsedy Petra Nečase. Pod stížnost se podepsalo 27 zákonodárců z klubu ODS a TOP 09.

ODS podá ústavní stížnost proti obvinění Nečase
Foto: Radim Panenka
Popisek: Někdejší premiér a expředseda ODS nesouhlasí s tím, jak orgány činné v trestním řízení v kauze postupují

Občanští demokraté se už dříve Petra Nečase zastali. Tvrdili, že jeho obvinění je pokusem o kriminalizaci politiky. Kritizovali také to, že se kauzou zabývá olomoucké státní zastupitelství, když záležitost věcně náleží do Prahy.

Další vyšetřování na Moravě umožnila vyhláška, kterou vládě předložila ministryně spravedlnosti úřednického kabinetu Marie Benešová (ČSSD). ODS už dříve oznámila, že bude proto tlačit na ministryni spravedlnosti Helenu Válkovou (ANO), aby vyhlášku zrušila. Pokud tak neučiní, ODS už dříve oznámila, že podá ústavní stížnost na její zrušení.

Kauza údajného podplacení exposlanců ODS Petra Tluchoře, Ivana Fuksy a Marka Šnajdra vedla k pádu Nečasovy vlády, Nečas se rovněž vzdal funkce předsedy ODS. V případu je obviněn Nečas, bývalá šéfka vládního kabinetu Jana Nagyová, nynější Nečasova manželka, a někdejší Fuksův náměstek Roman Boček. Nagyová s Bočkem podle žalobců společně navedli Nečase k přislíbení úplatku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…