ODS pošle na Praze 4 do voleb i manželku kontroverzního exstarosty Horálka

21.03.2018 16:08

Občanská demokratická strana Prahy 4 představila svoji kandidátku, a jak sama hlásá, je rozhodnuta komunální volby vyhrát a změnit největší část Prahy ve fungující město ve městě, kde bude mít občan vše, co prý potřebuje. V čele kandidátky bude stát současný radní pro školství Jaroslav Míth.

ODS pošle na Praze 4 do voleb i manželku kontroverzního exstarosty Horálka
Foto: facebook
Popisek: Kontroverzní exstarosta Prahy 4 za ODS Pavel Horálek

„Naším cílem je v komunálních volbách v Praze 4 zvítězit a dát naší městské části jasně formulovanou a veřejnosti srozumitelnou dlouhodobou vizi, která naplní skutečné potřeby občanů. Praha 4 je dnes významným obchodním centrem, ale měla by být stejně důležitým společenským centrem,“ uvedl Míth.

ODS se netají tím, že je rozhodnuta volby na Praze 4 vyhrát. K tomu bude potřeba určitě lepších volebních výsledků než v minulých volbách, kdy ODS v celé Praze obdržela 10,97 procent a 8 mandátů a konkrétně na Praze 4 získala pouze 9,76 procent hlasů a 5 mandátů.

Kromě lídra Jaroslava Mítha budou v čele kandidátky také dvě ženy, členka současného zastupitelstva Lucie Michková, podnikatelka Hana Horálková a dvojice mužů, aktuální místostarosta Prahy 4 Zdeněk Kovařík a manažer Patrik Opa.

Zajímavé je jméno Hany Horálkové, která je manželkou kontroverzního exstarosty Prahy 4 za ODS Pavla Horálka, jemuž oblastní sněm udělil nedůvěru a ze se své funkce byl koncem roku 2012 odvolán. Jeho místo poté obsadil současný zastupitel Pavel Caldr. Hned několik našich čtenářů nás upozornilo, že Horálek se poslední dobou vášnivě věnuje karetní hře poker. "Viděl jsem ho před časem ve Špindlu a potom na zámku Chateau Havel, měl obrovskou bambuli na kulichu," svěřil se Horálkův bývalý kolega.

O Horálkové se také mluvilo v souvislosti s kauzou 4-Volnočasové.

ODS na Praze 4 nebude mít lehkého soupeře. Podle interních výzkumů, které má redakce k dispozici, je na Praze 4 vůdčí silou hnutí ANO a Piráti. Zelení, které reprezentuje prodevelopersky založený starosta Štěpánek, sahají po slabých dvou procentech a do zastupitelstva se tak samostatně nedostanou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…