ODS představí program a lídry kandidátek pro říjnové volby

22.04.2017 6:26

Programové priority pro říjnové volby do Poslanecké sněmovny a také jedničky všech kandidátek představí dnes v Národním domě na pražských Vinohradech občanští demokraté. Konference s podtitulem Silný program pro silné Česko má být završením jarní části kampaně ODS Tvoříme program. Už během týdne předseda ODS Petr Fiala avizoval, že ODS chce voliče oslovit plány na snížení daní a růst mezd.

ODS představí program a lídry kandidátek pro říjnové volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Do voleb tak nyní opoziční strana půjde s návrhem, aby zaměstnanci platili 15procentní sazbu místo ze superhrubé mzdy nově z hrubé mzdy. Čisté příjmy by jim tak měly narůst v průměru o sedm procent. ODS chce také zrušit solidární přirážku, obnovit maximální výši odvodů zdravotního pojištění na úrovni čtyřnásobku průměrné mzdy a zavést nižší povinné odvody ze mzdy hrazené zaměstnavateli o dva procentní body. Zrušit chce také limity pro výdajové paušály živnostníků.

Kdysi nejsilnější vládní straně dávají průzkumy veřejného mínění naději na udržení se ve sněmovně, preference ODS se pohybují nad osmi procenty. Fiala povede stranu do voleb v Jihomoravském kraji. Šéf poslaneckého klubu strany Zbyněk Stanjura bude kandidovat v Moravskoslezském kraji. Z čela kandidátek budou poslanecká křesla obhajovat v Praze Jana Černochová, v Jihočeském kraji Jan Zahradník, v Pardubickém kraji Simeon Karamazov a v Královéhradeckém kraji Ivan Adamec. Do Sněmovny chce ODS vyslat i své komunální a krajské politiky. Na kandidátkách se objeví také Soukromníci. Ti totiž ODS v letošních volbách podpoří.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…