ODS schválila středočeskou kandidátku. Kdyby vyhrála, bude hejtmanem Martin Kupka

06.03.2016 19:08

Středočeská ODS má kompletní kandidátku do podzimních krajských voleb, vede ji starosta Líbeznic Martin Kupka. Dvojkou je starostka Byšic Jana Poláková, trojkou krajský zastupitel a regionální předseda Jan Skopeček. Kupka byl jako lídr zvolen už na konci loňského roku, další kandidáty strana představila dnes. ČTK o tom informoval manažer ODS pro Středočeský kraj Lukáš Toman Paclt.

ODS schválila středočeskou kandidátku. Kdyby vyhrála, bude hejtmanem Martin Kupka
Foto: Archiv Martina Kupky
Popisek: Starosta Líbeznic a bývalý mluvčí ODS Martin Kupka

Mezi prioritami středočeské ODS budou například školství a infrastruktura. „Kraj se musí více starat o denní potřeby lidí, naučit se lépe investovat, zlepšit veřejnou dopravu, musí více opravovat silnice a lépe pečovat o své školy,“ uvedl Kupka.

ODS bude proti zvyšování poplatků

Na čtvrtém místě bude za ODS kandidovat kladenský zastupitel a bývalý primátor Dan Jiránek, pátou pozici obsadil starosta Benátek nad Jizerou Jaroslav Král. Celkem je na kandidátce 20 starostů a místostarostů.

Podle Polákové budou zastupitelé za ODS bojovat proti zvýšení poplatků, například za vodné a stočné. Kraj by také podle ní měl mnohem více poskytovat metodickou pomoc místním samosprávám.

Proti negativním dopadům migrační krize

„Chceme se i z krajské pozice bránit případným negativním důsledkům migrační krize. Počet policistů v kraji a možnost zásadně ovlivnit otevírání či neotevírání nových zařízení pro migranty musí být i tématem krajských zastupitelů,“ informoval Jan Skopeček.

Dalšími jmény na kandidátce jsou místostarosta Dobřichovic Michael Pánek, krajský zastupitel Tomáš Havlíček, místostarosta Sedlčan Miroslav Hölzel, místostarosta Kralup nad Vltavou Libor Lesák a krajský zastupitel Václav Michl. Jedenáctkou je krajský zastupitel Miroslav Šmolík, dvanáctkou středočeský poslanec Petr Bendl.

I další strany sestavily kandidátky

Kandidátky do krajských voleb sestavily i další strany. V lednu schválil kandidátku krajský výkonný výbor ČSSD, lídrem bude současný hejtman Středočeského kraje Miloš Petera. ANO má za volební jedničku místopředsedkyni sněmovny Jaroslavu Jermanovou, hnutí Starostové a nezávislí (STAN) povede do voleb kolínský starosta a krajský zastupitel Vít Rakušan. Středočeskou kandidátku KSČM vede do letošních krajských voleb současný radní pro kulturu středočeského hejtmanství Zdeněk Štefek.

Krajské volby ve Středočeském kraji v roce 2012 vyhrála ČSSD před KSČM a ODS. Ze 65 mandátů jich sociální demokraté získali 20, komunisté o jeden méně a občanští demokraté 16. TOP 09 a Starostové mají deset zastupitelů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …