ODS se potápí jak Titanic a Nečas s tím nic nedělá, hrozí se místostarosta z ODS

29.01.2013 10:58

Novinky.cz informovaly, že po sérii volebních porážek bublá v ODS nespokojenost s vedením strany a politikou Petra Nečase. Ten zatím nápadům na svolání mimořádného kongresu odolává. Odvahu ostře zkritizovat vedení sebral místostarosta Prahy 10 za ODS Bohumil Zoufalík.

ODS se potápí jak Titanic a Nečas s tím nic nedělá, hrozí se místostarosta z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

S ohledem na nespokojenost v základních buňkách ODS se začíná i mluvit o tom, že by starostové ODS v komunálních volbách za ODS kvůli kompromitaci strany ve vládě již nekandidovali.

Do lodi teče, ale v první třídě nahoře se ještě tancuje jako na Titaniku

„Včera zasedalo vedení ODS. Ujištění předsedy Nečase, že ho nemůže čerstvě zvolený prezident odvolat, muselo uklidnit určitě celou Výkonnou radu ODS, ale pro nás řadové členy je to další důkaz úplného odtržení našeho vedení od reality a většiny členské základny. Věřte, že my, kteří pracujeme na úrovni komunálu, jsme v pomyslné strojovně modré lodi, celá členská základna je motorem. Mohu vzkázat na kapitánský můstek: do podpalubí silně teče a když se s tím nic neudělá, potopíme se!“ řekl ParlamentnímListům.cz Zoufalík.

„Bojím se, že kapitán to nechápe a v první třídě nahoře se ještě tancuje jako na Titaniku. Jsem z toho smutný, ale je to realita. Tohle nás přivede do záhuby. KDD (každý den dobrý) je hlavní cestovní plán našeho předsedy,“ dodává komunální politik ODS.

Naštvaní jsou voliči i řadoví členové

Ten říká, že se baví s řadovými členy a dalšími komunálními politiky i z jiných měst a ti jsou stejně kritičtí a bezradní. Podobně jsou naštvaní na ODS i její (bývalí) voliči.

„Potkávám komunální politiky z ODS a ti nevědí, co dělat. Voliči jsou na nás naštvaní, protože neděláme pravicovou politiku, ale politiku TOP 09: zvyšujeme daně, ubližujeme živnostníkům a prosadili jsme církevní restituce. TOP 09 si prosazuje svou levicovou politiku a my kvůli tomu ztrácíme voliče. Řada živnostníků mi říká: my jsme vás vždycky volili, ale teď už nebudeme, akorát nám škodíte. Řadoví členové a komunální politici jsou z toho nervózní, protože vědí, že tohle vedení s tím nic neudělá. A náklady v komunálních volbách ponesou oni. Kvůli hloupé levicové vládní politice i slušní a dobří starostové třeba nebudou zvoleni. To je ale obrovská škoda,“ říká Zoufalík.

Dělá se politika TOP 09, ale odnesou to starostové ODS

Podle Zoufalíka je v ODS přesto nadále mnoho pracovitých a slušných členů na místní a komunální úrovni, kteří mají velký potenciál. Tento potenciál ale politika vedení ODS ve vládě zabíjí.

„Všechno se dělá podle TOP 09, ale výprask dostáváme my. Předseda Nečas nevyhrál ještě ani jedny volby. Krajské a senátní volby byly katastrofou. Výsledek 2,5 procenta pro Přemysla Sobotku už ani nevím jak nazvat. Snad apokalypsou? Já nejsem žádný rebel či pučista, chci jen vyburcovat členskou základnu, abychom začali něco dělat. To, co říkám, si podle mě myslí hodně lidí v ODS. To už fakt není legrace. Pánové nahoře se chtějí jen udržet, každý den dobrý, a odnesou to starostové a mnoho řadových členů, kteří za svou politickou práci nemají ani korunu, na rozdíl od pánů nahoře. Místo toho se zbavujeme manažerské sítě – základní organizační struktury. Patrně abychom konec ODS urychlili,“ dodal Zoufalík.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…