ODS šetří. Kandidát na prezidenta si zaplatí kampaň

10.02.2012 21:45

Prezidentská kampaň nebude levná. TOP 09 svému kandidátovi Karlu Schwarzenbergovi všechno zaplatí - u ODS to tak zřejmě nebude.

ODS šetří. Kandidát na prezidenta si zaplatí kampaň
Foto: red
Popisek: Logo ODS

"Myslím, že budeme chtít po našem kandidátovi, aby výraznou část peněz na kampaň, podle mě většinu, zajistil on. Strana může přispět menší částkou. Tento princip já osobně budu navrhovat," řekl serveru Aktuálně.cz předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura.

ČSSD navrhuje náklady omezit

"Osobnost, která bude kandidovat, by měla prokázat schopnost oslovit voliče i tím, že je schopná si sama sehnat většinu peněz na volební kampaň - od příznivců, sponzorů apod.," dodal Stanjura. KSČM a VV svého kandidáta pravděpodobně nepostaví.

Peníze na kampaň naopak řeší ČSSD - a našla způsob: ve sněmovně hodlá prosazovat strop na kampaň už přímo v technickém zákoně o volbě prezidenta, který teď připravuje vláda. "Debatu chceme startovat na částce 15 milionů korun," upřesnil předseda poslanců ČSSD Jeroným Tejc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…