ODS v Praze slavila 1. máj: Připomněla sté narozeniny republiky a cupovala Krnáčovou

01.05.2018 17:07

ODS letos spojila svou tradiční prvomájovou akci na Petříně s připomínkou stoletého výročí existence Československa. Kromě zábavy a vědomostních soutěží ale nabídla také svůj rámcový program pro podzimní komunální volby v hlavním městě. Informovala o tom ČTK.

ODS v Praze slavila 1. máj: Připomněla sté narozeniny republiky a cupovala Krnáčovou
Foto: ODS
Popisek: Billboardová kampaň pražské ODS

Akce byla podle europoslance Jana Zahradila připravena především jako oslava svátku lásky, jara, klidu a pohody, nikoli jako politický mítink. Přesto se ale příchozím představovali i pražští zástupci občanských demokratů s výhradami k současnému chodu metropole.

Na Petříně se několik stovek příchozích mohlo zapojit do soutěží o historii státu rozdělených na období 1918 až 1938, 1939 až 1989 a 1989 až 2018. V první etapě měli poznat prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka, ve druhé původní názvy stanic a ve třetí si mohli sdělit své poznatky, co by bylo třeba v Praze zlepšit.

Kromě modrých balonků mohli příchozí dostat i občerstvení včetně modré zmrzliny za pět korun a informační materiály. Volební kampaň v hlavním městě zahájila ODS už v březnu pod názvem Společně nastartujeme Prahu. Vymezila se proti současnému vedení metropole.

„V Praze se neinvestuje, nestaví, neopravuje a vedení města selhává i při běžné údržbě. Uzavřené mosty, dopravní chaos, předražené byty, chybějící trasy metra, není kde zaparkovat. Prostě to nezařídili...,“ uvádějí občanští demokraté.

ODS na rozdíl od většiny dalších stran zatím neoznámila svého lídra pro pražské komunální volby. V kuloárech se mluví o místopředsedkyni ODS Alexandře Udženiji, která je místostarostkou Prahy 2 a předsedkyní zastupitelů ODS na magistrátu.

ANO si za lídra vybralo poslance Patrika Nachera, který by v primátorském křesle mohl nahradit Adrianu Krnáčovou. Společnou kandidaturu do komunálních voleb ohlásily TOP 09 a STAN. Jedničkou kandidátky by měl být europoslanec a předseda TOP 09 Jiří Pospíšil a lídrem za STAN bude právnička Hana Marvanová. Lídra si už vybrali také Piráti, a to Zdeňka Hřiba. KDU-ČSL povede do voleb radní Jan Wolf, komunisty Marta Semelová.

Poslední komunální volby v Praze na podzim 2014 vyhrálo ANO se ziskem 17 zastupitelů v pětašedesátičlenném zastupitelstvu. Těsně za ním se 16 křesly skončila dosud vládnoucí TOP 09. Po osmi mandátech získaly Trojkoalice, ODS a ČSSD. Piráti mají stejně jako KSČM čtyři křesla. Od voleb v metropoli vládne koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…