ODS v Ústeckém kraji nominovala na předsedu strany Petra Fialu

16.01.2014 6:08

Občanští demokraté z Ústeckého kraje podpoří ve volbě o post předsedy strany Petra Fialu. Bývalého ministra školství ve středu v noci nominoval regionální sněm ODS. Fiala získal 52 hlasů z 61. Nepodpořila ho pouze ODS z Loun, která na oblastním sněmu nominovala Edvarda Kožušníka. ČTK to řekl krajský předseda stany Vladislav Raška.

ODS v Ústeckém kraji nominovala na předsedu strany Petra Fialu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Propagační předměty ODS

Na pozici prvního místopředsedy zvolili delegáti sněmu bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. „Představil jsem dnes kandidátům svoji představu vedení strany v případě, že budu zvolen. V pozici prvního místopředsedy jsem připraven stát po boku předsedy a tvrdě pracovat," řekl ČTK Pospíšil. Na řadové místopředsedy nominovali delegáti senátora Miloše Vystrčila a starostku Obrnic na Mostecku Drahomíru Miklošovou.

Delegáti sněmu zvolili i nové vedení krajské organizace. Předsedou se stal bývalý primátor Děčína a krajský zastupitel Vladislav Raška, prvním místopředsedou poslanec Radim Holeček. Podle Rašky obměna dokazuje, že na ODS už nemají vliv silní zákulisní hráči. „Dochází ke změnám, doufám, že to jsou změny k lepšímu, a doufám, že se to projeví v každodenní práci na získání důvěry lidí," řekl ČTK Raška.

Kolo nominací na víkendový kongres uzavře páteční regionální sněm v Plzni. Podpora poslance a exministra školství Petra Fialy po krajských sněmech sílí. Politolog, bývalý rektor Masarykovy univerzity v Brně a bývalý ministr školství Fiala oznámil svou kandidaturu na předsedu strany začátkem loňského prosince. Za ODS už úspěšně kandidoval v podzimních předčasných parlamentních volbách do Poslanecké sněmovny. V čele strany jej chtějí občanští demokraté také v Pardubickém, Královéhradeckém, Zlínském, Středočeském, Jihomoravském, Moravskoslezském, Jihočeském kraji a na Vysočině.

Liberecký kraj zase zvolil jako nejvhodnějšího kandidáta na předsedu europoslance Edvarda Kožušníka. O post předsedkyně bude usilovat patrně i stávající místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová.

ODS je bez předsedy od loňského června, kdy na místo rezignoval bývalý premiér Petr Nečas. Stranu nyní vede Martin Kuba.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…