ODS vrátí dary za 2,6 milionu korun a založila transparentní účet

14.05.2014 17:45 | Zprávy

ODS vrátí sponzorské dary v celkové hodnotě 2,6 milionu korun, které nesplňovaly podmínky pro přijetí daru. Bývalá vládní strana si zároveň zřídila transparentní účet, který by měl zprůhlednit její financování. Informovala o tom dnes mluvčí ODS Jana Havelková.

ODS vrátí dary za 2,6 milionu korun a založila transparentní účet
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Strana se v minulosti potýkala s podezřelými dary. Média například upozornila na to, že ODS loni přijala milion korun od ženy, která je na mateřské a nevlastní ani žádnou nemovitost. Spekulovalo se, že skutečným dárcem byl její manžel, který podniká ve výrobě zdravotnických prostředků. Strana dar vrátila stejně jako peníze, které loni obdržela v rozporu se zákonem od obcí nebo obecních společností.

ODS podle své výroční zprávy vybrala loni na darech 78 milionů korun. Nejštědřejším dárcem byl Jiří Kubů z Brna s dvěma a půl miliony korun. Strana loni získala celkem 281 milionů korun, přesto skončila ve ztrátě asi 14,5 milionu korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…