Obama. Princ Harry. Umělci a hvězdy... Povyk kvůli „boji s oteplováním“: Skandál kolem setkání

05.08.2019 13:14

Bývalý europoslanec za Svobodné a nyní příznivec Trikolóry Petr Mach na Facebooku kritizoval pokrytectví bojovníků za klima, kteří volají po snížení emisí, a proto 114 z nich přiletělo v soukromých tryskáčích a helikoptérách. Jan Jd Heiník dodal, že „přes Skype se blbě pije šampaňské a žerou humři“. A co dodal Daniel Vávra?

Obama. Princ Harry. Umělci a hvězdy... Povyk kvůli „boji s oteplováním“: Skandál kolem setkání
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda Svobodných Petr Mach a britský politik Nigel Farage

Expředseda Svobodných Petr Mach napsal: „Není nad to přiletět o snižování emisí soukromými tryskáči a helikoptérami. Říká se tomu pokrytectví,“ kdy odkazoval na článek na americkém serveru Washington Examiner.

Anketa

Je Putinovo Rusko ,,Říše zla"?

6%
94%
hlasovalo: 26739 lidí

V článku, který byl publikován i na Autoforu, se psalo: „Nebýt honby za minimalizací emisí CO2, těžko bychom dnes byli svědky věcí, jako jsou tříválcová SUV, rozmach systému start-stop nebo převodovek svou ‚délkou‘ vhodných asi tak do 500koňového auta v rodinných kompaktech. A pochopitelně bychom nebyli ani svědky omezování okrajových aut s vysokou spotřebou či tlaku na rozmach elektromobility,“ kdy dle Autofora tyto změny dorazily právě s Obamou, Di Capriem a nespadly samy z nebe. Právě proto je ironické, že chtějí omezovat ostatní, ale sami se neomezí.

Anketa

Čeští senioři prý podléhají tzv. ,,dezinformacím". Je to bezpečnostní hrozba?

8%
92%
hlasovalo: 18542 lidí

Schůzka se koná v Itálii a je konána pod záštitou Googlu. Autoforum uvádí, že v sicilském Palermu je nahlášen přílet 114 soukromých letadel s proudovými motory, přitom nejen Evropská agentura pro životní prostředí (EEA) varovala před dopady leteckého průmyslu. Nebeské křižníky mají řadu negativních spojitostí s životním prostředím: „Jedná se mimo jiné o emise skleníkových plynů, emise znečišťujících látek do ovzduší a hlukové znečištění. Kromě toho se od roku 1990 emise skleníkových plynů z mezinárodní letecké dopravy v EU více než zdvojnásobily,“ napsala EEA do své loňské zprávy.

Článek k přečtení ZDE

A co bude dalším programem? Autoforum píše, že to zodpověděl jeden z pravidelných účastníků akce, jenž popsal událost docela přesně: „Google Camp má být místem, kde se vlivní lidé scházejí, aby diskutovali o tom, jak zlepšit svět. Pravděpodobně se bude diskutovat o soukromí na internetu, politice, lidských právech a samozřejmě o životním prostředí, kvůli čemuž je velmi ironické, že k této události bude zapotřebí 114 soukromých letadel.“ Mezi účastníky jsou kromě Obamy a Di Capria, zpěvačka Katy Perry, návrhářka Diana von Furstenberg a ukážou se i tváře jako Naomi Campbell, Bradley Cooper, Nick Jonas, Priyanka Chopra a Stella McCartney, možná se objeví i Zuckenberg.

Petr Mach však nebyl jediným, kdo si všiml tohoto pokrytectví, článek sdílel i známý český herní vývojář Daniel Vávra, jenž napsal: „114 soukromých tryskáčů a pár vrtulníčků a jachtiček se vypravilo na Googlí kemp řešit globální oteplování. A přitom existuje Skype. Záhada.“

V komentářích napsal Lukas Codr následující: „Martin Jaroš to svého času obhajoval tím, že tihle ‚důležití lidé‘ takhle cestovat mohou, protože následně rozhodnou o omezení emisi, takže se to vykompenzuje a je to v pořádku.“

Dále Jan Jd Heiník dodal, že „přes Skype se blbě pije šampaňské a žerou humři“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…