Obama míří do Keni. Malá vesnice, z níž pochází předci prezidenta, je na nohou

24.07.2015 12:41

Barack Obama v pátek přiletí do hlavního města Keni, kde má kořeny jeho rodina. V Nairobi se má zúčastnit podnikatelské konference a poté by měl zamířit do sousední Etiopie. Subsaharskou Afriku přitom Obama za dobu, co je v prezidentském křesle, navštíví už počtvrté.

Obama míří do Keni. Malá vesnice, z níž pochází předci prezidenta, je na nohou
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Barack Obama, 44. prezident USA

Například ve vesnici Kegolo na západě Keni lidé doufají, že se americký prezident přijde na místní alespoň podívat. Jedna z obyvatelek vesnice Elizabeth Eluochová si na to v kadeřnickém salonu prý nechala dokonce načesat vlasy. Další z obyvatelek Kegola, sestra Margaret Ngesová se zase za návštěvu Baracka Obamy podle svých slov pravidelně modlí.

Jak uvádí server iDNES.cz, současný americký prezident by k návštěvě této vesnice důvody měl. Na místním hřbitově jsou totiž pohřbeni jeho otec a dědeček, kteří se oba ve vesnici narodili. Americký prezident se však narodil už na Havaji. V Kegolu také žije rovněž Obamova pětadevadesátiletá nevlastní babička Sára Husejn Obamová.

To, že jsou vesničané na jednoho z nejmocnějších mužů planety hrdí, je vidět všude kolem. Místní taxikář nosí jeho tvář na tričku a škola se pyšní jménem „Základní škola senátora Obamy“. Několik Obamů je dokonce mezi žáky, protože místní obyvatelé k uctění jeho zvolení čtyřiačtyřicátým americkým prezidentem pojmenovali svoje děti po něm. Hochům je nyní sedm let a chodí do stejné třídy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…