Oběšení, utopení a mučení Andreje Babiše? Šlechtic udeřil na Kalouska, doktora Macka a jiné

30.06.2014 9:56

Šlechtic, publicista, spisovatel a bývalý novinář Jan Berwid-Buquoy (KDU-ČSL) přirovnává kauzu ministra financí Andreje Babiše (ANO) a jeho údajné spolupráce s StB k honu na čarodějnici, který pořádají exministr Miroslav Kalousek (TOP 09), Miroslav Macek nebo redaktor Pavel Šafr. Nic na tom nemění fakt, že soud rozhodl v Babišův prospěch.

Oběšení, utopení a mučení Andreje Babiše? Šlechtic udeřil na Kalouska, doktora Macka a jiné
Foto: Radek Kraus
Popisek: Jan Berwid Buquoy - NEPOUŽÍVAT

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš má podle Berwida-Buquoye štěstí, že nežije v 16. století, kdy byly běžné hony na domnělé čarodějnice a uvádí pro příklad popsaný případ, na nějž narazil ve vídeňském archivu. Jistá bohatá vdova byla obviněna od soudců, kteří se chtěli dostat na její majetek. Nakonec byla dotyčná úspěšně usvědčena a upálena na základě výpovědi 16 nezávislých svědků.

V další části příspěvku publicista fabuluje, co by se stalo, kdyby Babišova firma Agrofert vznikla v roce 1945. „Kdo by chtěl být tehdy v kůži nějakého miliardáře na základě Benešových znárodňovacích dekretů? Taková osoba by byla jistým kandidátem smrti, jako již výše uvedená bohatá vdova z roku 1530," píše Berwid-Buquoy na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

  • KDU-ČSL
  • Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • mimo zastupitelskou funkci

Celý článek k dispozici ZDE.

Dále rozvíjí, jak by probíhal technologický postup  „upalování" Babiše: Edvard Beneš by prý dodal ideologické podklady, že Babiš je zrádce a kolaborant. Tažení proti ministru financí by zahájil první tajemník KSČ Rudolf Slánský. Státní bezpečnost by zajistila, aby parlament jednohlasně odsouhlasil uloupení majetku Agrofertu a doporučil Babiše oběsit.

 „Tehdá už socialisti a komunisti nikoho neupalovali - ať již k tomu měli jakékoliv důvody, protože 'dostat provaz' bylo bez problémů a bez nějakých dlouhých tahanic celkem rychle možné. Upalováním se také spotřebuje celkem dost dříví. Na rozdíl od roku 1530 se na něho stála 1945 hodinová fronta," píše s nadsázkou autor článku.

Kalousek, Macek a další by měli po problému

Kdyby k tomu skutečně došlo a Beneš by nechal Babiše oběsit už v roce 1945, bylo by dnes prý o několik problémů méně. „Nynější ministr financí by se nemohl stát jako kdysi členem KSČ. Nemohl by být křivě obviňován z toho, že byl spolupracovníkem StB. Dokonce by ani v diplomatických službách nemohl figurovat. Tím pádem by ani nemuselo o nevinně Ing. Babiše 'in dubio pro reo' rozhodovat dnešní soudnictví," píše šlechtic.

A pokračuje:  „Oponenti jako např. Miroslav Kalousek, Pavel Šafr, Martin Fendrych, Miroslav Macek a další 'kladiva na čarodějnice' by si museli najít jinou bohatou oběť 'létající o půlnoci na koštěti' kolem komína např. parlamentní budovy."

Představuje si to tak, že výše jmenovaní se sejdou a seženou si 16 nezávislých svědků, kteří dosvědčí, že viděli Babiše, jak se pravidelně zúčastňoval čarodějnických sabatů s příslušníky StB.  „Já osobně se domnívám, že by to mohlo vyjít, protože soudy na celém světě - se již od zmiňovaného roku 1530, nerozhodují podle toho, zdali je něco do nebe volající nemožná hovadina, nýbrž spíše podle toho, zdali je daná událost podložena svědectvím," píše autor.

Zde Berwid-Buquoy vidí skutečně reálnou a zároveň poslední možnost Babišových odpůrců opět  „chytit dech" s tímto „neschopným, zrádcovským miliardářem, slovenským šovinistou a přivandrovalcem" pořádně zamávat a ukázat mu, kdo je zde pánem domu.

„Přes tyto dobře míněné rady bude dnes pro Miroslava Kalouska a spol. patrně velkým problémem jak Ing. Andreje Babiše legálně oběsit, utopit, rozčtvrtit nebo alespoň napínat na skřipec, aby se přiznal ke své čarodějné spolupráci s StB. To, že u StB nikdy nic nepodepsal, je úplně jedno. Důležité je, až mu budou Kalousek s Mackem lít do krku roztavené olovo, aby se ke všemu přiznal..." uzavírá autor článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…