Obětuje kariéru za svobodu. Karel Janeček uctil Novaka Djokoviče

12.07.2022 8:07 | Ze sítí

Novak Djokovič oslavil již sedmé vítězství na Wimbledonu. S blahopřáním přišel i miliardář a kandidát na prezidenta Karel Janeček. Ovšem za něco jiného. Janeček obdivuje, že Djokovič vydržel nátlak a nenechal se očkovat, ačkoliv ho to připravilo o účast na Australian Open a může to znamenat, že nebude moci hrát ani v USA.

Obětuje kariéru za svobodu. Karel Janeček uctil Novaka Djokoviče
Foto: Lucie Dvořáková
Popisek: Karel Janeček

Anketa

Jsou ceny elektřiny v ČR spravedlivé, s ohledem na mezinárodní situaci?

1%
98%
hlasovalo: 30978 lidí
Srbský tenista Novak Djokovič nedávno oslavil své sedmé vítězství na Wimbledonu. Jedná se celkově o jeho jednadvacátý grandslamový titul. Djokovič tak překonal jedno z nejhorších období svého života. „Cítím se požehnán, že jsem to zvládl. Měsíce jsem se cítil emocionálně zle, snažil jsem se získat zpátky klid a rovnováhu, abych zase mohl myslet na velká vítězství,“ řekl dle Aktuálně.cz. A i když ho blízcí podporovali, jeho nálada se nelepšila. „Stejně jsem se cítil osamělý, abych řekl pravdu. Byl to neuvěřitelný tlak, kterému jsem nikdy předtím nečelil. Bylo to něco jiného, něco úplně mimo sport. Ocitl jsem se v neznámých vodách,“ uvedl.

Jak jsme informovali, Djokovič byl deportován z Austrálie kvůli rozhodnutí ministra pro imigraci. Djokovič není očkován a ministr měl za to, že představoval „hrozbu pro veřejné zdraví“ a při soudním sporu vládní právníci uváděli, že Djokovič šíří v zemi „protivakcinační nálady“. Austrálie proslula svými drakonickými opatřeními proti šíření covidu.

Očkovat se pětatřicetiletý Djokovič nehodlá, ani kvůli US Open, na kterou by jako neočkovaný teoreticky nemohl. Doufá, že se pravidla do té doby změní.

Djokovičovi už také poblahopřál Karel Janeček, který prezidentskou kampaň v Česku začínal jako jeden z prvních a je známý právě svým řekněme skeptickým přístupem k očkování. „Novak Djokovič je zřejmě nejlepší tenista historie. Drží rekord 373 týdnů v čele ATP. Nedělním vítězstvím ve Wimbledonu dosáhl svého 21. grandslamového titulu. Velmi ho obdivuji a respektuji, primárně však z jiného důvodu. Novak se totiž veřejně postavil celosvětové covidové inkvizici a diskriminaci,“ uvedl na Facebooku Janeček.

„Jeho svobodné rozhodnutí nenechat se očkovat proti Covidu znamenalo nejen jeho vyhoštění z Australian Open letos v lednu, ale i fakt, že nemůže letos startovat na US Open a přijde i o celou letní sérii letních amerických a kanadských turnajů. Je skutečně obdivuhodné, že Novak je ochoten obětovat svoji profesionální kariéru za svobodu,“ vysekl poklonu tenistovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…