Obeznámený Jan Petránek: Američané už si chystali základny na Krymu. Kdyby se Putin nebránil, tak mu vlastní generálové utrhnou hlavu

30.04.2016 13:19

Ukázky z vystoupení novináře Jana Petránka na konferenci o Ukrajině, která připomínala ukrajinské krvavé události na Majdanu a v Oděse z roku 2014, přinesl server Prvnizpravy.cz.

Obeznámený Jan Petránek: Američané už si chystali základny na Krymu. Kdyby se Putin nebránil, tak mu vlastní generálové utrhnou hlavu
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Jan Petránek

Petránek nejdříve připomněl historii tohoto regionu. „Všimněte si, že v Ottově slovníku naučném ještě před sto lety, za Rakouska-Uherska, nebylo k nalezení heslo Ukrajina, ale také ani Bratislava. V té době, začátkem 20. století, se teprve konstituovala určitá etnika,“ uvedl Petránek.

Celý text je ZDE.

„Než se rozpadl Sovětský svaz, nejsilnější páteř vývoje celého tohoto obřího regionu tvořily Rusko a Ukrajina. A třetina ředitelů všech možných institucí, dolů, tvůrčích institucí od strojírenství až po medicínu, to byli Ukrajinci. Ukrajinec byl hlavním šéfem největšího uranového naleziště v Zabajkalsku,“ podotkl také Petránek.

Podle jeho názoru musel Putin nechat obsadit Krym ruskými vojsky. „Kreml se dozvěděl, že si FBI nebo CIA nebo čerti vědí kdo, chce vedle Sevastopolu zřídit, ještě než ta majdanská vláda řekne Rusům: Vám končí pronájem hlavní válečné základny, tak už si tam stavěli takříkajíc hnízdečko, no a umím si představit, že by, jak má dnes Putin renomé doma, tak by ho asi vlastní generálové přišli rozšavlovat a utrhnout mu hlavu, kdyby dovolil, aby hlavní vojenská námořní základna Ruska padla, tak že by se nad ní vztyčila vlajka atlantického paktu a že se to chystalo!“ prohlásil Petránek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…