Objev: „Hvězdou” kauzy Kremlík je vnuk Lubomíra Štrougala

05.02.2020 7:54

Advokát Martin Janoušek, o němž se nyní mluví v souvislosti s nabídnutým úplatkem ministru dopravy Vladimíru Kremlíkovi, je vnuk premiéra československé federální vlády Lubomíra Štrougala. Píše to server Seznam Zprávy.

Objev: „Hvězdou” kauzy Kremlík je vnuk Lubomíra Štrougala
Foto: Ministerstvo dopravy
Popisek: Ministr dopravy Vladimír Kremlík

Janoušek je advokátem kanceláře Rowan Legal. Jeho jméno má v právním světě zvuk, i když nyní asi jiný, než si Janoušek představoval. Štrougy, jak je mezi kamarády přezdíván, totiž měl nabídnout úplatek ministru dopravy Vladimíru Kremlíkovi. K události mělo dojít před Vánoci a mělo jít o 1,5 milionu korun. Právník to odmítá. 

„Tu situaci podcenil a neodhadl. Nevěřím, že by uplácel. Spíše je totálně proklientský, což ho teď ale může dostat do maléru,“ uvádí jeden z jeho kamarádů. 

Seznam Zprávy se zaměřují na Janouškovu rodinu. Jeho matka vyučovala trestní právo na Právnické fakultě Univerzity Karlovy, následně je spojována s luxusní módou vlastní značky E.daniely. Otec Jiří byl pak novinářem v Mladém světě, napsal také řadu knih. A právě díky rodinnému zázemí se prý Janoušek vyšvihl mezi právní elitu. 

Kancelář Rowan Legal spoluvlastní. S Kremlíkem se zde seznámil v době, kdy exministr dopravy zde působil jako koncipient. Ve Špindlerově Mlýně se pak nyní prý nepotkali náhodou, Janoušek má hory a lyžování rád. Rád také jezdí do Karlových Varů v období filmového festivalu, je i součástí sboru rozhodců Fotbalové asociace České republiky. 

Dominantní postavení pak jeho kancelář má hlavně v hlavním městě Praha, server Hlídač státu kanceláři napočítal účast v 81 veřejných zakázkách, celkem zaznamenal 448 smluv za 275 milionů korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…