Oblíbenost hejtmanů: Hašek znovu ve vedení. Změna na posledním místě

25.04.2014 10:27

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) je nejlépe hodnoceným představitelem krajů, mezi něž patří i hlavní město Praha. Vyplývá to z aktuálního průzkumu veřejného mínění společnosti SANEP. Druhé místo obsadil rovněž sociální demokrat, hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. Trojici nejoblíbenějších uzavírá hejtman kraje Libereckého Martin Půta (STAN). Mírně si polepšil pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09), který se z posledního místa přesunul na předposlední.

Oblíbenost hejtmanů: Hašek znovu ve vedení. Změna na posledním místě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Michal Hašek se stal nejoblíbenějším hejtmanem s podporou v souhrnu 52,5 procenta kladných hlasů obyvatel Jihomoravského kraje. Oproti minulému průzkumu si hejtman a zároveň předseda Asociace krajů ČR polepšil o čtyři desetiny procentního bodu. Podle společnosti SANEP mohou obyvatelé kladně reagovat na Haškovu snahu o získání investice internetového obchodu Amazon pro svůj kraj.

Druhým nejlépe hodnoceným hejtmanem je představitel Jihočeského kraje Jiří Zimola, který oproti minulému šetření ztratil s aktuálním ziskem 52,3 procenta kladných hlasů své prvenství. Ze čtvrtého na třetí místo se oproti únorovým hodnotám posunul představitel Libereckého kraje Martin Půta, který se stal i novým předsedou strany Starostové a nezávislí. Půta získal v dubnu celkem 49,3 procenta kladných hlasů.

Celý průzkum ZDE.

Ze třetí na čtvrtou příčku pomyslného žebříčku pak klesl jediný zástupce KSČM ve vedení krajů, hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (49,1 %). Páté místo obhájil hejtman Středočeského kraje Josef Řihák (40,1 %), šestou  pozici obhájil nejvyšší představitel Olomouckého kraje Jiří Rozbořil (38,9 %).

Sedmým nejlépe hodnoceným hejtmanem se stejně jako v únoru stal se ziskem 36,6 procenta kladných hlasů hejtman Stanislav Mišák ze Zlínského kraje. Na dalších příčkách se pak umístili hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek (32,8 %), hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (31,7 %), sociálnědemokratický hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (30,5 %), představitel Moravskoslezského kraje Miroslav Novák (27,6 %) a plzeňský hejtman Václav Šlajs (23,6 %).

Hudeček si u Pražanů polepšil. Neskončil úplně poslední

V únoru nejhůře hodnocený pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) se aktuálně posouvá se ziskem 23,1 procenta kladných hlasů na předposlední třináctou pozici. Pražský primátor Hudeček se tak odrazil ode dna a na místo dřívějšího poklesu obliby u Pražanů zaznamenal nárůst o 4,9 procentního bodu. Do jaké míry se jedná o momentální náladu Pražanů, nebo o trvalý trend, ukáží další šetření společnosti SANEP.

V dubnu nejhůře hodnoceným představitelem krajů se stal se ziskem 22,8 procenta kladných hlasů hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

Exkluzivní průzkum společnosti SANEP byl zaměřen na spokojenost s činností jednotlivých krajských hejtmanů a pražského primátora. Výsledky průzkumu představují vždy percentuální vyjádření hlasování reprezentativního vzorku respondentů pouze v daném kraji a v případě Tomáše Hudečka v Praze. Reprezentativní respondentní vzorek v rámci jednotlivých 13 krajů činí v průměru 1.121 dotázaných a v Praze 1.147 dotázaných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…