Obnovme Velkou cenu v Brně a jiné velké sportovní akce, navrhuje Sehnal

07.09.2021 15:25

Jednou z priorit Aliance pro budoucnost je dle jejího šéfa Pavla Sehnala podpora sportu na všech úrovních. “Abychom motivovali občany k aktivnímu pohybu, je zásadní i propagace vrcholového sportu. Proto považujeme za důležité, aby byly ze strany státu obnoveny některé sportovní akce,” uvádí.

Obnovme Velkou cenu v Brně a jiné velké sportovní akce, navrhuje Sehnal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal

“Aliance pro budoucnost například podporuje znovuobnovení Velké ceny v Brně, známý motorkářský závod, který měl tradici trvající mnoha desítek let. Nedává žádný smysl, aby byly takto masově navštěvované a populární akce, které přitahují pozornost i cestovní ruchy nepodporovány či dokonce rušeny,” kritizuje politik.

Anketa

Je generace lidí narozených po roce 1980 připravena plně převzít vládu nad Českem?

3%
95%
hlasovalo: 10892 lidí

Například jeho Slavia pojišťovna podporuje Velkou pardubickou, která po 130 letech tradice ztratila dřívější sponzory. “Říkáme, že i my Slavia pojišťovna bychom byli připraveni se stát partnery Velké ceny v Brně. Proč tam tahám stát? Protože třeba poplatek za organizování soutěže je tuším 65 milionů korun. Možná stav financování sportu v České republice není takový, aby se zde našel soukromý mecenáš, který tento registrační poplatek zaplatí,” má jasno Sehnal.

“Proto by stát v zájmu propagace sportu mohl tento poplatek uhradí, aby se sport začal vracet na výsluní. Podobné je to se skokanskými můstky v Harrachově, kdy jsme dosahovali obrovských úspěchů. Raška a další úžasným způsobem reprezentovali naši zemi. Přestože dodnes tento areál existuje, je dnes v takovém stavu, kdy je nepoužitelný, protože jeho technický stav pořádání soutěží neumožňuje. Mluví se o částce kolem 180 milionů korun a někdo si myslí, že je to moc. Málo to není, ale my jako Aliance pro budoucnost říkáme, že by stát takové peníze měl investovat, aby velké sportovní areály oživil. Trénovali by tam mladí čeští sportovci, kteří by byli vzorem pro zbytek populace,” je si jistý předseda Aliance pro budoucnost.

Kromě klasických skokanských můstků by prý mohly být vybudovány i rampy pro snowboardisty a jiné typy zimních sportů podobného charakteru.

“Základní poselství Aliance pro budoucnost je podpořit a snažit se udržet prestižní sportovní akce a v konečném důsledku tak dlouhodobě ušetřit peníze ve zdravotnictví,” doplňuje Pavel Sehnal. 

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…