Obrana seznámí firmy s podmínkami tendru za desítky miliard korun

27.03.2019 6:22

Ministerstvo obrany dnes zahájí největší tendr za desítky miliard korun na nákup pásových bojových vozidel pěchoty (BVP). Čtyři vybrané zahraniční firmy vedení úřadu seznámí s technickými parametry, které na stroje armáda má. Firmy se tak například dozví, kolik vojáků se do vozidel musí vejít nebo jaké zbraňové systémy mají mít k dispozici.

Obrana seznámí firmy s podmínkami tendru za desítky miliard korun
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Na podmínkách, které armáda na obrněnce bude klást, záleží šance jednotlivých firem v tendru uspět. Nabízené stroje se liší například velikostí nebo ve výzbroji. Ministerstvo předpokládá, že za 210 bojových vozidel zaplatí více než 50 miliard korun. Nové stroje nahradí zastaralé vozy BVP-2, které v současné době vojáci užívají.

Ministerstvo s nabídkou účasti v soutěži oslovilo firmy BAE Systems, General Dynamics European Land Systems (GDELS), PSM a Rheinmetall Landsysteme. Na jejich nabídky bude čekat do konce června, vítěze plánuje vybrat ve vícekolovém jednacím řízení. Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) by chtěl smlouvu podepsat nejpozději v září.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …