Obrana zaplatí až 54 milionů korun za servis pandurů

28.05.2012 16:48

Ministerstvo obrany plánuje uzavřít smlouvu na servis obrněných pandurů se státním podnikem VOP CZ. Za kontrolní prohlídky, opravy a technickou údržbu vozidel plánuje do konce příštího roku zaplatit až 54 milionů korun. Servis se týká jak obrněnců, kterými disponuje armáda v České republice, tak strojů nasazených v alianční misi ISAF v Afghánistánu. Vyplývá to z materiálů, kterými se bude ve středu zabývat vláda.

Obrana zaplatí až 54 milionů korun za servis pandurů
Foto: tan
Popisek: Ministr Alexandr Vondra

"Celková cena za plnění předmětu veřejné zakázky je maximálně do výše 54 milionů korun včetně DPH," uvádí materiál. Ministerstvo obrany chce servis a opravy zadat podniku VOP CZ, v němž má podíl. Firma ve svém novojičínském závodě pandury vyrábí. Podle obrany může VOP veřejnou zakázku realizovat v požadovaném rozsahu, kvalitě a termínu.

Pomoc v době recese

Obrana také vynaloží dalších 7,5 milionu korun za servis informačních systémů protiletadlového raketového vojska. Zakázka bude zadána dalšímu státnímu podniku, tentokrát LOM Praha. Firma je dodavatelem informačních systémů protiletadlového raketového vojska. Předmětem smlouvy jsou pravidelné komplexní prohlídky a případné servisní zásahy do informačního systému. Kontrakt je platný do roku 2014.

Ministerstvo obrany zadává svým podnikům zakázky pravidelně. Podle některých médií jim tím pomáhá v době hospodářské recese. Novojičínská továrna VOP nedávno podepsala s vedením resortu víceletou rámcovou smlouvu za stovky milionů korun na opravy pozemní techniky pro českou armádu.

Obrana podobným způsobem pomohla také další státem plně ovládané firmě LOM, která je zaměřena zejména na servis ruských vrtulníků řady Mi. LOM v prosinci získal kontrakt za 730 milionů korun a v lednu další za 2,4 miliardy korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…