Obrovský zájem o předčasné hlasování v amerických volbách. Svůj hlas odevzdal už i Trump

24.10.2020 20:59

Prezident Donald Trump dnes odvolil v nadcházejících amerických volbách hlavy státu. „Hlasoval jsem pro chlápka jménem Trump,“ zavtipkoval, komu z kandidátů patří jeho hlas. Volit se rozhodl v knihovně města West Palm Beach na Floridě, kde má od loňska hlášený trvalý pobyt. Možnost předčasného hlasování již využil rekordní počet lidí.

Obrovský zájem o předčasné hlasování v amerických volbách. Svůj hlas odevzdal už i Trump
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Donald Trump

Anketa

Prymula byl přistižen v zavřené restauraci. Má Babišova vláda odstoupit?

17%
83%
hlasovalo: 25799 lidí
Trump v pátek po svém odhlasování potěšil účastí své příznivce na předvolebním setkání a přítomným řekl, že je pro osobní odevzdání hlasu oproti korespondenční volbě. „Myslím, že jsem staromódní,“ připojil.

Jeho hlavní protivník z demokratické strany Joe Biden se s ním utkal před kamerami během druhé debaty předevčírem. Biden obvinil Trumpa z toho, že je jedním z nejvíce rasistických prezidentů, jakého kdy USA měly. Trump to však odmítl, málokdo měl udělat pro Afroameričany tak hodně, jako zrovna on. Přišlo i na problém klimatu. „To je velké prohlášení,“ vyjádřil Trump. „Pamatujte si to, v Texasu, Oklahomě, Pensylvánii a Ohiu!“ vyzval prezident po tom, co Biden přiznal, že by zavřel ropný průmysl.

Na Floridě se volební místnosti k předčasnému hlasování otevřely v pondělí. Možnost předčasného hlasování využilo už v celých USA podle agentury AFP přes 55 milionů lidí, což je více než celkový údaj o tomto typu hlasování v minulých volbách v roce 2016.

Do volebního 3. listopadu ještě zbývá deset dní. Údaj o předčasně odevzdaných hlasech se týká jak těch, kteří volili osobně, tak těch, kteří hlas poslali poštou. Velký zájem byl v Texasu, kde už odvolilo přes šest milionů lidí, i v Kalifornii, kde volilo 5,8 milionu lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…