Očkování Bohdalové. Je to úplně jinak, protestuje nemocnice

04.01.2021 16:36

Herečka Jiřina Bohdalová tvrdila, že ve čtvrtek jde do pražského IKEM na očkování proti koronaviru. IKEM však dnes uvedl, že ji na seznamu k očkování nemá. Píše o tom server iDnes.cz.

Očkování Bohdalové. Je to úplně jinak, protestuje nemocnice
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Jiřina Bohdalová

89letá populární herečka Jiřina Bohdalová pro Deník N zmínila, že se chce tento týden nechat v pražském IKEM oočkovat proti koronaviru. V očkovacím pořadníku však podle všeho není. Herečka přitom uvedla i přesné datum, kdy si pro očkování má jít – 7. ledna. „Doufám, že v mém věku, kdy mi bude za pár měsíců 90 let, mě vezmou i bez protekce a bez předbíhání,“ uvedla.

Mluvčí IKEM však dnes pro Seznam Zprávy uvedla, že je pro ni překvapením, že by měli Bohdalovou očkovat. „Očkujeme pouze seniory, kteří tu jsou hospitalizovaní, a naše zdravotníky. Přesně jak nám nařídilo ministerstvo. Paní Bohdalová na tomto seznamu není,“ uvedla Markéta Šenkýřová. 

V souvislosti s Bohdalovou se hovořilo i o tom, že se má stát tváří očkovací kampaně. Server iDNES.cz však v té souvislosti uvádí, že se jednalo o informační šum. „Podle všeho šum vznikl tak, že nedávno přišla jakási iniciativa, která chtěla v listopadu a prosinci ve velkém dělat antigenní testování. Měl to být větší projekt. Dokonce k tomu měli připravenou kampaň. A právě tam měla být Jiřina Bohdalová. Dokonce tam měly být jiné tváře, které měly propagovat antigenní testování zdarma,“ uvedl zdroj k informaci serveru. 

Kampaň k očkování totiž Ministerstvo zdravotnictví teprve ladí. Zatím se motivuje jen jedním ze spotů, v němž je citována báseň od Jiřího Wolkera. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…