Očkovaný, nasaď si roušku. Já tím očkovat nebudu. Po internetu kolují fotky z ordinací

13.08.2021 16:38 | Ze sítí

Český vakcinovaný Twitter se slétl na praktického lékaře, který chtěl očkované pouštět do ordinace pouze v roušce, kdežto neočkovaným byl vstup povolen bez náhubku. A byl to masakr. „Šmejd, někdo mu rozhodí sandál! Napráskejte ho lékařské komoře! Idiot.“ Doktor si to za rámeček nedá. Takových zdravotníků je ale zřejmě více. Další zase varuje před očkováním dětí. Prý mohou mít problémy s plodností.

Očkovaný, nasaď si roušku. Já tím očkovat nebudu. Po internetu kolují fotky z ordinací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Představení očkovacího autobusu hlavního města Prahy před budovou magistrátu

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí
Uživatel Twitteru, jistý René Rosický, uveřejnil na svém profilu fotografii cedulky, visící před ordinací, zřejmě svého, praktického lékaře. Na té přímo stojí: „Prosím pacienty s naočkovaným COVID 19, aby si laskavě nasadili roušky při příchodu do ordinace, jedině takto budou ošetřeni jako všichni ostatní! Pacienti nenaočkovaní na covid mohou do ordinace bez roušky!“

Rosický se cítil být hanebnou cedulkou zřejmě pohoršen a cítil potřebu lékaře „nahlásit“ alespoň na sociálních sítích. „Další lékař z tábora ‚Anti‘. Tentokrát z domácí, tedy rosické, půdy,“ oznamoval Rosický, krče rameny.

Udavačské tendence se projevily následně i v hojné diskusi pod Rosického příspěvkem. Uživatel s krycím jménem mrakomor se rovnou ptal, zda se „dají tihle doktoři někde hlásit“.

Jan Vlček by dle svých, jistě dobře míněných slov také praktika bez milosti okamžitě „napráskal“ České lékařské komoře.

Martin Konopčík rovněž své antipatie vyjádřil tím, že doufá, že lékař přijde o své pacienty. „Pevně doufám, že se panu... doktorovi... nyní významně zmenší kapitační platby v důsledku odlivu zbylých příčetných pacientů,“ napsal.

Osoba s nickem Mirdas666 začala doktorovi rovnou vyhrožovat násilím. „Ono se mu šmejdovi může také dost dobře stát, že mu někdo brzo rozhodí sandál,“ napsal rozhořčeně internetový bojovník.

Rozbitej kavárník zase glosoval celou věc následovně: „Důkaz, že když se někdo honosí titulem MUDr., tak to ještě neznamená, že nemůže být idiot.“

Dalšího neposlušného lékaře si všiml třeba expert z České vakcinologické společnosti Roman Chlíbek. Ten přišel s cedulkou, kde jistá praktická lékařka varuje před očkováním dětí experimentální vakcínou. Podle lékařky děti nejsou cílovou populací viru SARS-COV 2 a vakcína jim údajně může způsobit dlouhodobé následky a poškození plodnosti.

"Proto velmi DOPORUČUJI: dobře si rozmyslete, zda své děti necháte naočkovat jen proto, abyste mohli do zahraničí a kvůli jiným výhodám." napsala mimojiné lékařka s tím, že nehodlá nést odpovědnost za možné dlouhodobé postvakcinační následky a nebude proto svým pacientům vakcínu aplikovat.

„Bohužel i takové věci se dějí, hodně smutné.“ odplivl si nad "pomýlenou" doktorkou Chlíbek a dodal: „Lékař, který šíří falešné zprávy a ještě odmítá poskytovat preventivní péči svým pacientům.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …