Očkovaný třemi dávkami. Policejní prezident Švejdar má covid

15.12.2021 11:53 | Ze sítí

Mluvčí Policie ČR Kateřina Rendlová na sociálních sítích potvrdila informaci, že policejní prezident Jan Švejdar má covid a od pátku minulého týdne se s ním léčí. Prozradila také, jak je to u policejního prezidenta s očkováním.

Očkovaný třemi dávkami. Policejní prezident Švejdar má covid
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vozy

Policejní mluvčí na sociální síti Twitter potvrdila informaci Deníku N, že se policejní prezident Jan Švejdar léčí z onemocnění covid-19. Zdůraznila přitom, že je Švejdar očkovaný a to nikoli jen dvěma, ale už i třetí dávkou vakcíny, takže není možné říkat, že by Švejdar patřil do tábora odpíračů očkování.

„Odpovědi na často kladené dotazy k tématu:

Ano, pan policejní prezident má koronavirus.

Ano, pan policejní prezident je očkován.

Ano, všemi třemi dávkami.

Ano, má lehký průběh onemocnění.

Ano, podporuje očkování, není antivaxer,“ uvedla policejní mluvčí.

Policejní prezident má covid

Švejdar se v poslední době ocitl v hledáčku novinářů především proto, že upozornil na riziko spojené se zavedením povinného očkování policistů. Konstatoval, že ve sboru není naočkováno až deset tisíc jeho členů a ti by po zavedení očkovací povinnosti mohli řady policie opustit.

Pravděpodobný budoucí ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) označil Švejdarův výrok za nešťastný. O pár dní později se s ním sešel na osobní schůzce, kde se podle informací MF Dnes mohl probírat i možný Švejdarův odchod z funkce policejního prezidenta.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…