Od manažerů po redaktory: Do ČT už z Novy přešlo přes dvacet lidí

19.03.2012 21:32

Stává se z České televize Nova? Generální ředitel Petr Dvořák už do veřejnoprávní služby povolal více než dvacítku svých bývalých podřízených z Novy. Mnoho z nich bude pracovat na vedoucích pozicích, přešli ale i reportéři, redaktoři a scénáristé. Předseda Rady ČT Milan Uhde to řediteli vyčítá a obává se o budoucí podobu produkce veřejnoprávní televize.

Od manažerů po redaktory: Do ČT už z Novy přešlo přes dvacet lidí
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Petr Dvořák

Na hromadný přechod zaměstnanců upozornil server Digizone.cz.

Lidé z Novy zaujímají v ČT většinou manažerská místa na různých stupních řízení. Finanční ředitel Milan Cimirot pro Dvořáka pracoval už v době, kdy působil v čele komerční televize, stejně jako odbornice na mediální právo Markéta Havlátová. Přešli však i redaktoři a reportéři.

Uhde: Divák se nesmí cítit, jako když kouká na Novu

Milan Uhde se minulý týden otevřeně postavil proti zaměstnání dvou „nováckých“ scénáristek Lucie Konečné a Terezy Vrabelové, které spolupracovaly na tvorbě známých pořadů Ordinace v růžové zahradě a Soukromé pasti. Vzhledem k jejich dosavadním počinům se Uhde obává, aby si divák při sledování ČT nepřipadal jako na Nově.

Za scénáristky se však Petr Dvořák postavil s tím, že Konečná v ČT pracovala i v minulosti a za Soukromé pasti z pera Vrábelové by se prý veřejnoprávní televize nemusela vůbec stydět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…