Odboráři a aktivisté uspořádají sérii protestů. Pak bude stávka

27.04.2012 14:46

Odboráři a aktivisté z platformy Stop vládě se v pátek dohodli na uspořádání série protestních akcí proti kabinetu Petra Nečase (ODS). Vše vyvrcholí stávkou, která proběhne do konce června. Novinářům to po jednání platformy řekl předák Českomoravské komory odborových svazů (ČMKOS) Jaroslav Zavadil. Jednotlivé akce nechtěl zatím upřesnit. Uvedl jen, že je bude připravovat nové koordinační centrum, na jehož vzniku se v pátek odboráři s aktivisty dohodli.

Odboráři a aktivisté uspořádají sérii protestů. Pak bude stávka
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil v pořadu Interview 24

Předáci odborů se už ve středu nechali slyšet, že chystané protivládní akce budou bolestivější než ty dosavadní.

Aktivisté se sjednocují proti vládě premiéra Nečase

Platformu Stop vládě tvoří odbory a dvě desítky sdružení a iniciativ. Kritizují vládní reformy, chystané škrty i vládní krize. Požadují demisi kabinetu a předčasné volby. Na podporu svých požadavků uspořádala platforma minulou sobotu v Praze na Václavském náměstí demonstraci. Organizátoři protestu uvedli, že na ni dorazilo přes 100.000 lidí, podle policie jich bylo 90.000.

Podle mluvčího platformy Jana Májíčka se k původním členům platformy přidávají další uskupení a aktivisté mají "enormní zájem" se proti Nečasovu kabinetu sjednotit. Platforma už počátkem týdne uvedla, že stotisícovou demonstraci na Václavském náměstí chápe jako další mandát od veřejnosti k pokračování protivládních akcí.

Premiér Nečas už dřív řekl, že reformy i úspory Česko potřebuje a jeho kabinet v nich bude pokračovat. Zda k tomu bude mít ve sněmovně dostatečnou podporu, by mělo ukázat páteční hlasování poslanců o důvěře.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…