Odborník: Babiš působí nejistě. Nekoordinuje své pohyby

26.01.2023 11:32

Jedna z organizací, která sdružuje reklamní a marketingové experty Art Directors Club Czech Republic, vyloučila ze svých řad Marka Prchala. Zároveň se bude zabývat etikou politických kampaní. Klub se k tomu rozhodl pro údajné šíření strachu, lží a štěpení společnosti. Ve stejnou chvíli se ale reportéři radují, že generál Pavel povstal a pokropen živou vodou se naučil útočit na svého konkurenta. Své si k oběma kandidátům řekl i odborník na řeč těla.

Odborník: Babiš působí nejistě. Nekoordinuje své pohyby
Foto: Repro FB
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci ohledně nenávisti vůči němu a jeho voličům

Členové zmíněného klubu se podle sdělení, které na svých stránkách uveřejnili, od Prchalových aktivit, které souvisejí s kampaní pro prezidentského kandidáta Andreje Babiše, distancují.

Současně chtějí situaci řešit vytvořením etického kodexu politické reklamy, která podle nich dosud není nikterak regulována.

Je třeba uvést, že jde o historicky první vyloučení člena, kvůli činnosti, která je v rozporu s posláním spolku a jeho zájmy.

Marek Prchal je marketingový odborník s vlivem na komunikaci Andreje Babiše na sociláních sítích. Jeho členství v ADC bylo podle tohoto klubu již několikrát diskutováno.

„Používat, a ještě k tomu zcela bezostyšně a účelově, marketing a reklamu k šíření lži, strachu a štěpení společnosti je nejenom amorální, ale zároveň i nebezpečné pro budoucí směřování oboru,“ uvedl k Prchalově vyloučení předseda ADC David Suda.

Podle klubu Babišova prezidentská kampaň překračuje profesní a etické hranice.

Je třeba ale dodat, že není známo, jakým způsobem se na kampani podílí sám Marek Prchal. Kdo kampaň vymyslel, není jasné a jasná není ani míra a způsob Prchalova zapojení do ní. I když nikdo nepochybuje o tom, že svoji roli Prchal v kampani má, není dohledatelné, v čem přesně spočívá a jak je velká.

Prchal je ale nejvíce veřejně exponovanou osobou týmu Andreje Babiše. v pozadí za ním zůstávali v minulosti další velká jména.

„Za ním se ale vždy tak trochu skrývali mnohem vlivnější stratégové ANO, zejména Čechoameričan Alexander Braun a špičkový reklamní kreativec a manažer Petr Topinka. Braun s Topinkou se ale v posledních letech vytrácejí z oficiálních účtů hnutí ANO, jejichž prostřednictvím lze jejich práci pro ANO doložit,“ napsal k tomu server SeznamZprávy.

Je tedy otázkou, zda klub ADC vyloučil toho správného člověka, který skutečně zodpovídá za kampaň Andreje Babiše a způsoby jejího vedení.

Úplně z jiného pohledu a s jinými pocity ohledně agresivity v kampani se ale svěřil redaktor stejného serveru, tedy SeznamZprávy.cz Václav Dolejší.

 

„Nevím, jak Petr Pavel léčil své nachlazení, ale do prezidentské volby se vrátil politý živou vodou,“ napsal si na svůj twitter jeden z tvůrců podcastu Vlevo dole.

„Už ve středu ráno v duelu na Novinkách a večer pak v TV Prima jsme viděli muže, jehož to konečně začalo bavit,“ myslí si Dolejší.

„Doslova si to užíval. Pryč je pasivita, už dokáže popichovat soupeře,“ zaradoval se reportér z toho, že generál útočil na svého soka.

A do třetice odlišný pohled na účastníky včerejší debaty na Primě vnesl odborník na neverbální komunikaci Ondřej Staněk.

Ten generála Pavla a jeho hru těla a gest charakterizoval pro CNN Prima NEWS takto:

„Pevný oční kontakt s moderátory, stabilní postoj v začátku prezentace. Ruce u pultíku lehce položené, bez zásadního opření. Postupně horší postoj a větší opření, frustrace.“

Naproti tomu Andreje Babiše analyzoval slovy:

„Stabilní a narovnaný postoj. V nohách lehce strnulý postoj – potřeba vnímat nohy, lze vidět v záchvěvech nohavic. Oční kontakt nestabilní. Především nezaostřuje v průběhu mluvy,“ popsal Staněk dojem z vystoupení bývalého premiéra s tím, že Babiš nechává své emoce, aby ho ovládaly.

„Nekontroluje své pohyby, nekoordinuje svou neverbální komunikaci.“

Dodejme, že druhé kolo prezidentské volby začne ve volebních místnostech již zítra a o našem příštím prezidentovi by mělo být jasno v sobotu odpoledne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…