Odborník na islám ve svém šokujícím komentáři prozradil, kdo prý ve skutečnosti stvořil teroristy z Islámského státu

02.10.2014 9:02

Podle odborníka na islám a arabský svět Kevina Barretta vytvořily Islámský stát západní mocnosti s cílem destabilizovat region a získat tak záminku pro vojenský zásah, který aktuálně probíhá v Iráku a Sýrii. Včera tento svůj názor sdělil Barrett ruské tiskové agentuře RIA Novosti.

Odborník na islám ve svém šokujícím komentáři prozradil, kdo prý ve skutečnosti stvořil teroristy z Islámského státu
Foto: Archiv
Popisek: Irák

„Západ a jeho spojenci v islámském světě už kdysi vytvořili Al-Káidu, aby mohli bojovat proti Rusům v Afghánistánu. Podobným způsobem a se stejným cílem byly vytvořeny i skupiny Islámského státu," řekl Barrett. Hlasitý kritik amerických vojenských zásahů v Afghánistánu a Iráku Barrett přirovnává ISIL k Frankensteinovu monstru, které začalo ohrožovat svého stvořitele. Západ podle něj v boji s terorismem hraje dvojí hru.

„Problém islámského extremistického terorismu byl záměrně medializovaný, aby nahradil komunistického nepřítele, který kdysi sjednocoval Západ během studené války," míní Barrett.

Celou zprávu v angličtině najdete ZDE.

Sunnitské extremistické skupiny se v červnu zmocnily velké části Sýrie a Iráku a vyhlásiliy zde chalífát. Společná koalice zahrnující Spojené státy, Francii, Velkou Británii a arabské spojence začala s leteckými útery na pozice teroristů před několika málo dny.

reklama

autor: pro

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…