Odbory posloucháme, bojíme se ale ohrožení demokracie, varuje Stanjura

29.04.2012 13:00

Hosty pořadu Partie na Prima family byli šéf poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura a předseda Národních socialistů - levice 21. století Jiří Paroubek. Jedním z témat byla nespokojenost občanů s vládou, demonstrace a možné budoucí stávky.

Odbory posloucháme, bojíme se ale ohrožení demokracie, varuje Stanjura
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Zbyněk Stanjura (ODS) v Partii TV Prima

K poslední protivládní demonstraci se vláda příliš nevyjadřovala. „My to samozřejmě bereme vážně, přece je nebudu kritizovat jen proto, že vláda, proti které se protestuje, je vláda, ve které sedí ODS,“ říká Stanjura. Bojí se spíše řečí o tom, že by se měl změnit systém a že demokracie nefunguje. Takovým snahám by se podle něj měl postavit každý bez ohledu na politickou příslušnost.

Žádné radikály jsem neviděl, říká Paroubek

„Já jsem na té demonstraci neviděl mnoho radikálnějších nebo osobních útoků,“ oponoval Paroubek. Nikdo z odborářů prý žádné militantní řeči nevedl. „Ty odbory chtějí reformy, za taková uskupení si oproti západní Evropě musíme děkovat,“ uvedl Paroubek s tím, že vláda s odbory nevede dialog.

„Je přece evidentní, že dva bývalí šéfové odborové centrály jsou nyní v politice za sociální demokracii. To není propojení s politikou?“ ptal se Stanjura. Vládní koalice je podle něj jednoznačně připravena k dialogu. „Já nejsem jen na straně odborářů, ale především jsem na straně téhle země,“ upozornil Paroubek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…