Odejít ze sálu, zní z rudých regionů. Pro KSČM nezávazné

02.06.2021 11:08

Komunisté by měli při hlasování o nedůvěře Babišově vládě odejít ze sálu. Opozice v tom případě nebude mít dostatek hlasů na sesazení kabinetu. Alespoň podle výsledků hlasování komunistických okresních a krajských organizací.

Odejít ze sálu, zní z rudých regionů. Pro KSČM nezávazné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip a Jaroslav Faltýnek

Anketa

Chcete, aby KSČM vyslovila nedůvěru Babišově vládě?

14%
86%
hlasovalo: 7864 lidí

S informací přišla CNN Prima News, která již má k dispozici výsledky komunistického hlasování. Celkem 51 okresních a 8 krajských výborů mělo doporučit poslancům odchod ze sálu a absenci při hlasování.

13 okresních výborů a dva krajské chtěly, aby se komunisté postavili s šesti dalšími opozičními stranami aktivně proti vládě. Tedy hlasovali přímo pro návrh na vyslovení nedůvěry. Pokud by tak učinili všichni poslanci KSČM, měl by počet poslanců na vyslovení nedůvěry postačovat.

Hlasování regionů ještě není pro poslance závazné. Ve středu odpoledne se sejde Výkonný výbor KSČM, který na jejich základě dá doporučení poslaneckému klubu.

Podle CNN Prima News nemusí být názor regionů akceptován automaticky. Předseda KSČM Vojtěch Filip se má klonit spíše k vyslovení nedůvěry.

„V polovině května se řešil odchod ze sálu, že bychom se neměli svézt s opozičními stranami a zkrátka odejít a nehlasovat. Ale v sobotu předseda Vojtěch Filip, šéf poslaneckého klubu Pavel Kováčik a předsedkyně rozpočtového výboru Miloslava Vostrá apelovali na to, aby se aktivně hlasovalo pro nedůvěru. Ten obrat tam byl znát,“ cituje CNN Prima News předsedu komunistických poslanců Pavla Kováčika.

Poslanecká sněmovna bude o vyslovení nedůvěry vládě hlasovat ve čtvrtek. Návrh předložili společně poslanci ODS, TOP 09, lidovců, STAN a Pirátů. Pro nedůvěru chce hlasovat i SPD a několik nezařazených poslanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …