Odešel z ČSSD. A už přemýšlí o přestupu: Hejtman Bernard

07.05.2020 11:11

Hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard popsal, proč v tomto týdnu ukončil své členství v sociální demokracii. Rozzlobilo ho, že musel čelit různým útokům, které se nezakládaly na pravdě. Tyto útoky prý proti němu vedli někteří členové ČSSD a Bernardovi prý došla trpělivost.

Odešel z ČSSD. A už přemýšlí o přestupu: Hejtman Bernard
Foto: archiv Josefa Bernarda
Popisek: Josef Bernard

„Moje členství v ČSSD končí dnešním dnem. Já jsem dnes do rukou předsedkyně místní organizace předal svoji rezignaci,“ prohlásil Bernard ve středečních Událostech, komentářích České televize.

„A proč končím? Já jsem už delší dobu terčem útoku ze strany některých členů ČSSD, jak krajské, tak městské. Ty ataky na mě byly opakované v médiích, často to bylo i na sociálních sítích. A poslední vyvrcholení bylo v době covidové krize u nás v Plzeňském kraji. My jsme jeden z těch nejvíce postižených krajů. A v té nejhorší době, to bylo zrovna před čtrnácti dny, kdy se udělala taková pseudokauza, že jsem údajně měl ohrozit nějaké lidi tím, že jsem snad něco porušil. Ale já jsem přesně jednal podle pokynů Krajské hygienické správy, nic jsem neporušil, a ejhle, kdo se ukázal jako nejaktivnější v útocích na mě v té době, kdy to pro mě bylo to nejtěžší období, byli nejaktivnější někteří členové ČSSD,“ konstatoval Bernard.

Z veřejných vyjádření lze podle Bernarda zjistit, že jisté napětí v plzeňské ČSSD panuje už přibližně rok a Bernardovi došla trpělivost.

„Tohle byla poslední tečka, kdy já jsem si řekl, že už na sobě nemůžu nechat štípat dříví a rozhodl jsem se k tomuto kroku. Mě spadl velký kámen ze srdce a jsem rád, že jsme to takto vyřešili,“ pokračoval.

S dalšími politickými stranami prý jednal o tom, že by hájil jejich barvy, resp. hájil Plzeňský kraj, který je prý pro něj srdcovou záležitostí. Zdůraznil však, že v tuto chvíli nemá domluvené nic definitivně. Pokud bude dál hájit zájmy Plzeňského kraje, bude prý více hledět na otázku udržení vody v krajině, ochrany přírody a tak podobně. To jsou otázky, který dnes podle jeho názoru ČSSD hájí nedostatečně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…