Odhaleno: Muslimský starosta Londýna pronesl tento skandální výrok o terorismu. Trump je z toho v šoku

23.03.2017 8:51

Muslimský starosta Londýna Sadiq Khan čelí ostré kritice za svoji značně zpožděnou reakci na včerejší teroristický útok v hlavním městě Velké Británie, který si vyžádal pět mrtvých a dalších několik raněných.

Odhaleno: Muslimský starosta Londýna pronesl tento skandální výrok o terorismu. Trump je z toho v šoku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jedna z věží Tower Bridge

Jak konstatuje britský deník Express, Scotland Yard potvrdil první mrtvé před šestou hodinou odpolední, ale Khanův úřad reagoval až za další hodinu a půl. Sociální sítě se plnily tweety nespokojených obyvatel Londýna, kteří se podivovali nad tím, proč starosta nevydal v tak vypjatou chvíli žádné oficiální prohlášení. Po teroristických útocích v evropských metropolích obvykle politici reagují ihned.

„Pokud uvažujete o tom, že budete hovořit o hrdém městě, jehož občané drží pohromadě a sdílejí společné hodnoty, tak se nad tím zamyslete radši ještě jednou,“ varovala známá britská novinářka Katie Hopkins starostu před užitím obvyklých frází, které používají politici po každém teroristickém útoku. „Ticho na straně starosty Khana je ubíjející. Stále žádná reakce,“ přidala se další uživatelka Twitteru s iniciály L. B.

Anketa

Považujete boj proti islámskému terorismu za úspěšný?

1%
99%
hlasovalo: 8565 lidí

Ještě mnohem ostřejší byl potom uživatel @RaineFalls. „Do hajzlu, co dělá náš starosta Sadiq Khan? Jediný, co zatím zvládl, je krátká zasraná poznámka. Kde je ten debil?“ napsal rozlícený Londýňan. Po více než půl hodině od oficiální reakce Scotland Yardu se nakonec obyvatelé Londýna dočkali. „Londýn dnes utrpěl děsivý teroristický útok. Chci všechny ujistit, že nemusíte být znepokojeni. Naše město zůstává jedním z nejbezpečnějších míst na světě,“ uvedl Khan ve svém video vystoupení.

Dále Khan přidal obvyklé fráze o tom, že obyvatelé města se bezpochyby tváří v tvář hrozbě nevzdají a nenechají si zničit svůj způsob života. Ale londýnský starosta čelil ještě nepříjemnějším reakcím. Jako bumerang se mu vrátila jeho lehkovážná slova z loňského září. Pět měsíců po převzetí své funkce tehdy k údivu britské veřejnosti konstatoval, že hrozby teroristických útoků jsou „nedílnou součástí života ve velkém městě“.

Khanova slova včera připomněl i syn amerického prezidenta Donald Trump jr. „To si ze mě snad musíte dělat srandu?!“ napsal Trump jr. na svém twitteru a přidal odkaz na text britského deníku Independent, který loni šokující komentáře londýnského starosty publikoval. Za všechny teroristické útoky na evropské metropole v posledních letech nesli zodpovědnost muslimští atentátníci. Muslimský starosta Londýna Khan tedy není po teroristickém útoku ve svém městě v záviděníhodné situaci. Na druhou stranu, právě v britské metropoli žije nejpočetnější muslimská komunita v zemi, která jej jistě podpoří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…