Odklad EET opozici nestačí. ODS trvá na úplném zrušení

05.05.2020 22:50

Babišův kabinet v pondělí rozhodl, že povinnost elektronicky evidovat tržby (EET) se odloží do konce tohoto roku. Opozičním poslancům to však nestačí a navrhují přerušit EET na delší dobu. Jako důvod uvádějí dopady epidemie koronaviru na podnikatele i na ostatní. ODS přišla s návrhem na její úplné zrušení, informují Lidovky.

Odklad EET opozici nestačí. ODS trvá na úplném zrušení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně financí Alena Schillerová

Podle ODS je EET zátěží pro podnikání a ekonomiku dusí. Občanští demokraté opět navrhli zrušit celou elektronickou evidenci tržeb. Je to podle nich zbytečné represivní opatření. Předchozí pokusy zrušit EET ve Sněmovně neuspěly.

Předseda klubu ODS Zbyněk Stanjura navrhl odložit spuštění 3. a 4. vlny EET, tedy rozšíření na zbývající obory činnosti, až na 1. ledna 2022, případně tuto poslední fázi zrušit. Závěrečná fáze EET měla nastat letos 1. května, ale dříve schválený zákon ji odložil na dobu tří měsíců po skončení nouzového stavu.

V dalším pozměňovacím návrhu chce Stanjura prodloužit přerušení EET do konce roku 2021 nebo 2022. Jeho stranický kolega Jan Skopeček chce přerušit EET na období jednoho roku po ukončení nouzového stavu vyhlášeného letos 12. března.

Poslanec SPD Jan Hrnčíř navrhl prodloužit lhůtu, po kterou nebude EET fungovat, až do poloviny příštího roku. Věra Kovářová (STAN) chce přerušení až do konce příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…