Odplivnutí na zem v Karlových Varech se může prodražit

29.02.2012 14:49

V Karlových Varech se v budoucnu musí mít na pozoru každý, kdo by si odplivl na chodník, odhodil nedopalek nebo šlapal po květinových záhonech. Pokud ho uvidí strážníci, hrozí mu pokuta. Výčet všech prohřešků, mezi nimiž je odhazování žvýkaček či jízda na koních po trávníku a používání koloběžek, lyží a saní mimo vyhrazená místa obsahuje nová vyhláška, kterou doporučila ke schválení zastupitelům městská rada. ČTK to dnes oznámil náměstek primátora Jaroslav Růžička.

Odplivnutí na zem v Karlových Varech se může prodražit
Foto: Archiv
Popisek: Dříve živá karlovarská Třída TGM dnes zeje prázdnotou

Různé prohřešky proti veřejnému pořádku v Karlových Varech bylo dosud možné trestat podle přestupkového zákona. Chyběl však konkrétní výčet toho, čeho by se lidé neměli dopouštět. Podle Růžičky tak měli strážníci ztíženou práci při vyřešení přečinů hříšníků. S novou vyhláškou nemá být z hlediska legislativy problém, protože v ní nejsou jednotlivé sankce přímo zakotveny, ale odkazuje na přestupkový zákon, podotkl náměstek. "Zákaz popíjení alkoholu na veřejných místech jsme ale do vyhlášky nedali," dodal.

Vyřešení problémů spojených s pořádkem ve městě bylo podle Růžičky obsahem programového prohlášení vládnoucí koalice, která v Karlových Varech vznikla po volbách. Náměstek předpokládá, že zůstane i jedním z prioritních bodů pro novou koalici, které se v lázních po půlroční krizi zformovala. Ta bude mít v osmatřicetičlenném zastupitelstvu 23 hlasů a prosadit vyhlášku by proto neměl být problém. "Stížnosti na nepořádek ve městě jsou navíc nejčastější, které od lidí dostáváme," konstatoval Růžička.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…