Odpověď Svěrákovi od "textaře" Úlehly: Žasnu, co dokáže vyprodukovat bohémská mysl plná zášti

06.10.2013 10:27

Tomáše Úlehlu, autora předvolebního popěvku politického subjektu Hlavu vzhůru! hrozby žalobou od Zdeňka Svěráka ohromily. Svěrák se tak rozhodl kvůli tomu, že Úlehla ve zmíněném popěvku použil údajně jeho autorské sousloví „metelesku blesku“.

Odpověď Svěrákovi od "textaře" Úlehly: Žasnu, co dokáže vyprodukovat bohémská mysl plná zášti
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

Součástí žaloby prý bude požadavek na odškodnění, který by umělec v případě úspěchu věnoval Centru Paraple, se kterým řadu let spolupracuje.

Autor popěvku Tomáš Úlehla v reakci podle serveru Prvnízprávy.cz napsal: "Divím se, divím, žasnu a kroutím hlavou, co taková osobnost české kultury (políbená dokonce "Oscarovým oceněním"), jakou pan Zdeněk Svěrák bezesporu je, dokáže vykonstruovat ve své bohémské mysli, zbytečně plné zášti a zcela prosté cimrmanovského nadhledu a humoru," napsal exposlanec na zdi svého facebookového profilu.

Úlehla dále uvedl, zda má umělec Svěrákova formátu něco takového vůbec zapotřebí. Podle jeho názoru jen "hospodsky a bulvárně kecá". Prý jen proto, aby se zalíbil lidem, kterým poplivání politiků přináší potěšení.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …