Odpověď Víta Klusáka prezidentovi: Trousí nesmysly. Už ztrácí kontakt s realitou

04.09.2021 22:04

Prezident Miloš Zeman dnes vyjádřil solidaritu premiéru Andreji Babišovi (ANO) v rámci dění na ústeckém mítinku, kde se do předsedy vlády ostře pustil jeho vlastní syn za přítomnosti režiséra Víta Klusáka. Dokumentarista, jenž Babiše juniora na místo přivezl a hájil se, že „šli na polévku“, si od hlavy státu vysloužil odsouzení. „Pomýlený soud pana prezidenta, který už delší dobu prokazuje, že ztrácí kontakt s realitou,“ vzkazuje na to Zemanovi Klusák. Prezident podle něho „trousí nesmysly“ a psychická diagnóza byla na Babiše juniora „uvržena účelově“.

Odpověď Víta Klusáka prezidentovi: Trousí nesmysly. Už ztrácí kontakt s realitou
Foto: reprofoto: REAL TALK
Popisek: Vít Klusák

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18222 lidí
K mnoha lidem z politických kruhů – dokonce často i k Babišovým oponentům – se prezident Miloš Zeman připojil dnes skrze svého mluvčího Jiřího Ovčáčka se slovy podpory pro předsedu vlády.

„Prezident republiky Miloš Zeman odsoudil aktivity režiséra Víta Klusáka, který organizuje vystoupení psychicky nemocného syna českého premiéra. Prezident republiky při této příležitosti vyjadřuje předsedovi vlády plnou solidaritu,“ informoval o stanovisku hlavy státu Ovčáček.

Kusák však tvrzení, že by „organizoval vystoupení psychicky nemocného syna českého premiéra“, odmítá. „Je to naprosto pomýlený soud pana prezidenta, který už delší dobu prokazuje, že ztrácí kontakt s realitou. V žádném případě nic neorganizuji. A syn premiéra má nezávislé posudky, že netrpí žádnou psychickou poruchou,“ uvedl pro server Seznam Zprávy.

„Důležité je říct, že za psychicky nemocného prohlásila Andreje Babiše mladšího doktorka Dita Protopopová, která kandidovala za hnutí ANO. Její manžel byl řidičem Agrofertu a Andrejovi mladšímu různě hrozil a odvezl ho na Krym. Zajímalo by mě, jestli si pan prezident tyto souvislosti uvědomuje. Nechápu, jak může prezident z Hradu diagnostikovat někoho, na koho byla diagnóza uvržena účelově,“ tvrdí režisér.

K tomu, zdali incident na dálnici D1, při němž museli zasáhnout zdravotníci a policisté za použití pout a Babiše juniora hospitalizovat, nemohl být projevem psychické poruchy, se režisér nevyjádřil. Sám Babiš mladší po letech tvrdí, že zadržení na dálnici bylo vlastně jen kvůli „legraci“.

Vyjádřil naopak názor, že šlo o záměr jakési likvidace Babiše juniora. „Psychiatrické diagnózy se zneužívaly v Sovětském svazu k odstranění protivníka,“ naznačil. Vzhledem k tomu, komu má být český prezident nakloněn, se mu to prý spojuje. „Vzhledem k tomu, že nás prezident republiky táhne tím směrem, tak se mi to celé spojuje,“ podotkl.

Proti výroku prezidenta se prý ani bránit nehodlá, jelikož Zeman „trousí nesmysly už několik let“.

Zemana režisér dle svého vyjádření nebere vážně i kvůli jeho urážkám „různých menšin“. „Mám pocit, že každý, kdo má kousek zdravého úsudku, tak duo Babiš–Zeman nebere vážně,“ uzavřel Klusák, jehož se dotkl například výrok odrážející postoj prezidenta Miloše Zemana k transgender lidem. „Prezident Miloš Zeman je transgender, a ani to neví. Čurák i kunda v jednom,“ reagoval na hlavu státu Klusák na konci června.

Babišův syn na zahájení volební kampaně na Větruši v Ústí nad Labem po nalezení svého otce dorazil za Klusákovy přítomnosti, jenž vše nahrával. „Tati, ahoj, otec, tady Andrej mladší. Právě jsem vyšel od psychologa a mám soudního znalce, který mě vyšetřil. Jak se cítíš, vidět mě?“ zvolal na premiéra, který jen těžko hledal slova.

„Proč jsi mi ublížil, i s tím Rusem Protopopovem? Budu se bránit a budu bojovat,“ pokračoval Babiš junior s odkazem na Petra Protopopova, který podle šetření novinářů odvezl v roce 2017 Andreje Babiše mladšího proti jeho vůli na Krym okupovaný Rusy.

Klusák následně novinářům tvrdil, že na místo přivezl Babiše juniora pouze „na polévku“, a o přítomnosti jeho otce oba vůbec nevěděli. „Prostě osud,“ řekl pak na místě novinářům Babiš mladší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…