Odsouzený kmotr z ODS může Klausovi poděkovat. Jeho nástup do vězení se odkládá

07.01.2013 12:32

Čtyři roky za korupci. Přesně tolik by si měl odsedět bývalý senátor za ODS Alexandr Novák. Nástupu do vězení se však již od začátku prosince úspěšně vyhýbá a zdá se, že mu přeje štěstí. Soudce, který by měl udělat za celým případem definitivní tečku, na to nemá čas. Díky amnestii vyhlášené Václavem Klausem skoro neví, kde mu hlava stojí.

Odsouzený kmotr z ODS může Klausovi poděkovat. Jeho nástup do vězení se odkládá
Foto: repro ČT
Popisek: Bývalý senátor ODS Alexandr Novák

Někdejší senátor za ODS Alexandr Novák, který bývá také označován za jednoho ze severočeských kmotrů, si může opět oddechnout. Přestože byl nedávno odsouzen za korupční jednání ke čtyřem letům odnětí svobody, za katr hned tak nenastoupí. Soudce, který by měl o jeho nástupu za mříže  definitivně rozhodnout, je totiž zavalen prací díky amnestii Václava Klause. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Odsouzený exsenátor hovoří o nespravedlivém procesu

„Soudce, který má věc k vyřízení, se též podílí na realizaci úkonů spojených s amnestií a dnes bude opět vázán pracovními povinnostmi ve Věznici Všehrdy při posledním propouštění, ale i zmírňování trestů, a tudíž nebude v jeho silách se věnovat další práci," uvedla pro Aktuálně.cz místopředsedkyně Okresního soudu v Chomutově Lenka Chalupová.

Novák měl do vězení nastoupit již před Vánocemi, ale ze zdravotních důvodů tak neučinil. Vězeňská služba ČR někdejšímu členovi horní komory parlamentu vyhověla a doporučila nástup výkonu trestu odložit o půl roku. O tomto úkonu by ale měl rozhodnout soudce, který neví, co dřív. Sám Novák přitom tvrdí, že proces byl nespravedlivý, neboť nebyly vyslechnuti všichni svědci. Soudkyně Věra Kloudová v rozsudku vyjádřila názor, že Novák mohl být odsouzen k vyššímu trestu, kdyby soudy pracovaly rychleji.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…