Odsouzený prý musel z vězení i přes odmítnutí amnestie

09.01.2013 13:13

Zástupce ředitele kanceláře ředitelství Vězeňské služby Robert Káčer poskytl serveru iHNED.cz online rozhovor o prezidentské amnestii. Uvedl v něm např. to, že přestože jeden odsouzený propuštění odmítl, soud mu nedovolil ve vězení zůstat.

Odsouzený prý musel z vězení i přes odmítnutí amnestie
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

Podle Káčera se díky propouštění dostalo vězeňství na úroveň roku 2004. Dodal, že některá oddělení, kde bude jen málo vězňů, by mohla být kvůli nízké efektivitě zrušena.

Káčer uznal, že některým lidem ale vězení nevadí, naopak. "Pro některé lidi je skutečně vězení svým způsobem životní styl. Ale těch je skutečně velmi málo. Během amnestie jsem zaznamenal jen jeden případ, že ji odsouzený odmítl přijmout. Nicméně věznici musel přesto opustit," napsal.

Jednoho čtenáře také zajímalo, zda je možné, že se věznice opět naplní. "Toto je velice těžké odhadnout. Záleží na vývoji trestní politiky státu. Může být, že se záměry ministerstva spravedlnosti - domácí vězení, dekriminalizace neplacení výživného - nebude počet odsouzených ve věznicích stoupat tak jako v minulých letech," vysvětlil Káčer.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci schovaní v ČR: „Jaké dilema? Porušují zákon, máme povinnost je vydat.“

7:31 Ukrajinci schovaní v ČR: „Jaké dilema? Porušují zákon, máme povinnost je vydat.“

Ukrajinské armádě zoufale chybějí vojáci. Uprchlíci by tak podle konzervativního komentátora Martina…