Odvoláme se, hlásí ředitel slovenského Ústavu paměti národa

26.06.2014 14:17

Bratislavský soud rozhodl, že Andrej Babiš (ANO) nebyl vědomým spolupracovníkem StB, jak o něm tvrdil slovenský Ústav paměti národa. Jeho ředitel Ondrej Krajňák verdikt soudu sice respektuje, ale hodlá se proti němu odvolat. Stejně tak doufá, že se národ v budoucnu postaví ke své minulosti čelem.

Odvoláme se, hlásí ředitel slovenského Ústavu paměti národa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Ředitel slovenského Ústavu paměti národa Ondrej Krajňák prohlásil, že se v kauze Andreje Babiše a jeho spolupráce s StB odvolá proti vyslovenému verdiktu.

„Verdikt soudu respektujeme, ale zaskočilo nás, že soud rozhodl tak, jak rozhodl,“ poznamenal ve vysílání ČT ředitel ÚPN Krajňák. Důkazy, které ústav předložil, považuje za dostatečné a doufá, že pro příště nebude možné, aby se v různých sporech přihlíželo ke svědectvím jiných agentů StB, což považuje za určitou vizitku justice. A doufá, že se v budoucnu národ postaví ke své minulosti čelem.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…